Ting jeg elsker fredag!

Hei fine deg og god fredag! 💛

Med fridag på mandag så kjennes det ut som om uken har flydd av sted i rekordfart. Plutselig er det fredag igjen og jeg er klar for helg, fri og familiekos. Med tanke på værmeldingen er denne helgen rake motsetningen til pinsehelgen, så nå får vi prøve å få til noen kjekke inneaktiviteter. Her hjemme elsker både barn og vokse å spille spill, så det får være et av helgens gjøremål. Har du små barn kan jeg virkelig anbefale alias junior. Det er utrolig lærerikt for de minste og det er fantastisk god trening med tanke på språk, forståelse og ordforråd. Både Ulrik og Klara elsker det!

I dag deler jeg som vanlig noen av mine favoritter denne uken. Håper du senker skuldrene, tar frem gullmelken eller kaffekoppen og nyter til tid for deg selv.

Røkelaks og philadelphia ost:

Av og til får jeg helt dilla på et bestemt pålegg. Vi snakker det samme på skiva over flere dager. Så går jeg som regel lei og da bytter jeg favoritt helt til jeg begynner på ny igjen. Noen som kjenner seg igjen? I de siste har jeg fått det for meg at røkelaks og Philadelphia ost er det store. Begge deler smaker helt fantastisk og kombinasjonen av laks og kremost er bare helt utrolig god.

Denne komboen her er nærmest uslåelig.

Første gang jeg var i New York måtte jeg prøve ut en ekte New York bagel med creamcheese and salmon. Siden den gang har jeg vært helt hekta i perioder. Her forleden lagde jeg mine egne lavkarbo bagels, og jeg kan med sikkerhet si at det smakte helt fortreffelig med både kremost og laks på de og. Rema 1000 selger fine og rimelige pakker med røkelaks på ca 100g.

Økologiske pølser fra Kolonihagen:

Har du lyst å prøve ut noen smaksrike pølser på grillen i sommer kan jeg anbefale kolonihagen sine økologiske grillpølser. Her snakker vi om dyr som har hatt fantastiske leveforhold (når dyret trives blir kjøttet bedre) og pølser som er rike på kjøttinnhold. Flere av svinepølsene man finner i butikkhyllene er av dårlig kvalitet. Vanlige pølser har ofte flere tilsetningsstoffer og lite kjøttinnhold. Jeg velger å kjøpe mindre kjøtt og heller bruke litt ekstra penger på kvalitet når vi først går for pølser.

Som tilbehør foretrekker vi helst lomper eller lefser og masse digg sennep, ketchup og gjerne syltet løk / kål og salat. Man kan også lage til tomatsalsa, mangosalsa eller chilisalsa og dandere over pølsene. Det smaker helt fantastisk!

Bilde lånt fra kolonihagen.no

Drømmefanger fra Upstairs:

Jeg har vært på utkikk etter en drømmefanger helt siden vi pusset opp soverommet vårt. Det er noe helt magisk og utrolig estetisk med drømmefangere. Jeg elsker hele utformingen og hvordan den kan lyse opp en ellers kjedelig hvit vegg. Problemet er at jeg ikke har kommet over en jeg liker enda. Noen er for små, mens noen er altfor dyre. Egentlig tenkte jeg på et DIY prosjekt, men jeg kom frem til at det kanskje ble hakket vanskelig å utføre. Så du kan tro jeg ble glad da jeg kom over denne nydelige drømmefangeren fra Upstairs her en dag. Perfekt i størrelsen og det beste av alt? 127 kroner. Nå henger den på soverommet oppe – klar for både dekor og drømmer. 😉

Skyr kokos og ananas:

For noen år tilbake virket det som om magen min reagerte litt på skyr. Dette til min store skuffelse da skyr alltid har vært en soleklar mellommåltids favoritt. Etter mye frem og tilbake har jeg sakte men sikkert prøvd å spise skyr igjen, og nå fungerer det helt strålende. Jeg er så hoppende glad at du aner ikke! Skyr er etter min mening et supert mellommåltid eller en fin dessert. Du kan mikse den med cottage cheese, ha oppi nøtter for sunt fett og metthetsfølelse, eller du kan ta den i farten på vei hjem fra jobb.

Min favoritt akkurat nå er sommerens skyr med kokos og ananas smak. For en deilig kombinasjon av smaker! Jeg elsker å tilsette ekstra kokosflak, cottage cheese og nøtter for et fullverdig måltid. Dette holder meg god og mett kjempelenge!

Ønsker deg en nydelig fredag og god helg! 💛

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.