Verdens enkleste grillmiddag

Heisann og god onsdag!ūüíõ

I skrivende stund har jeg akkurat f√•tt i meg en stor sk√•l med deilig bl√•b√¶rsmoothie. Mat etter trening er noe av det beste jeg vet – da er jeg ekstra sulten og f√łler at maten smaker mye bedre. Trenger du en aldri s√• liten smoothie oppskrift kan jeg gjerne anbefale denne: Frosne bl√•b√¶r, stevia vanilje dr√•per eller 1/2 banan, kokosyogurt, spinat, pean√łttsm√łr og en liten dasj mandelmelk. Jeg moser det enkelt med en stavmikser, r√łrer inn litt cottage cheese og topper med mandler, chiafr√ł og ferske bl√•b√¶r. Its a good one!

Processed with VSCO with a5 preset

Dagens andre tips fra meg er en lettvint sommeroppskrift som passer perfekt p√• grillen! Er du som andre “typiske” nordmenn finner du frem grillen med engang gradestokken bikker 12 og sola titter frem. Jeg sverger at hele gaten v√•r lukter grill p√• solfylte dager. Lasse fikk en gigantisk gassgrill til 30 √•rs dagen og n√• er jammen meg tiden inne for √• bruke den. Her i uka fant jeg kyllingkubber p√• tilbud – og kylling, det passer perfekt p√• grillen!

Processed with VSCO with a5 preset

Jeg liker best √• bruke aliminumsbrett n√•r vi griller. Mindre s√łl og mer lettvint sp√łr du meg. Da er det ogs√• enkelt √• smelle i sammen deilig og sunt tilbeh√łr. Til kyllingkubbene skj√¶rte jeg opp litt diverse gr√łnnsaker med olivenolje, salt og pepper p√•. Lekende lett og utrolig raskt √• lage. Vil du ha ekstra krydder p√• gr√łnnsakene kan jeg anbefale gurkemeieblend som gir en fantastisk god smak og samtidig gir kroppen antioksidanter.

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger: 

1 stor boks kyllingkubber / kyllingvinger 

1 gul l√łk¬†

1 brokkoli

1 paprika 

1 squash 

Olivenolje 

Revet ost

Salt & pepper 

√ėnsker du dressing?¬†

3ss creme fraiche

2ss majones 

1 stort fedd hvitl√łk (presset)¬†

Salt & pepper 

Evt saften fra 1/2 sitron

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gj√łr du:¬†

Finn frem grillen eller sett stekeovnen p√• 200 grader. Kyllingkubbene har du over p√• et ovnsfast fat. Skj√¶r opp gr√łnnsakene og fordel dem p√• et brett og ha over olivenolje, salt og pepper. Bland det godt sammen med hendene. Ha over litt rivost for et ekstra kick. Har du gr√łnnsakene p√• grillen kan de fint st√• i 20 – 30 minutter. Steker du i ovn kan du sette timeren p√• 35 minutter. Kyllingen skal bare varmes opp og trenger ca 15 minutter. Mens alt stekes kan du blande sammen ingrediensene til hvitl√łksdressingen.¬†

Processed with VSCO with a5 preset

I dag skal Ulrik sove hos farmor og farfar og vi skal benytte sjansen til √• arbeide ute i hagen mens Klara leker p√• terrassen. Heldigvis skinner solen og det virker som sommeren har kommet til Stavanger. Ha en nydelig dag!ūüíõ

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.