Superenkel chiapudding

Heisann og god torsdag!💛

I kveld deler jeg en av mine favoritt oppskrifter. Chiapudding er helt fantastisk hvis du ønsker en lettvint og næringsrik frokost. Du kan tilsette det du vil av smaksforsterkere som for eksempel yogurt eller mango. Chiapudding i seg selv kan være kjedelig på smak så her er det bare fantasien som setter grenser.

Processed with VSCO with a5 preset

Lager du chiapudding trenger den ikke mer enn 1 time i kjøleskapet før den er klar. Skal du ha den med på jobb er det gjerne lurt å lage den kvelden før. I min chiapudding tilsetter jeg gjerne litt gresk yoghurt (med kokossmak) for en søtere grøt og jeg liker topping som nøtter, mandler og kanel. Som sagt passer chiapudding perfekt til frokost, men den fungerer ypperlig som et mellommåltid, dessert eller kveldsmåltid.

Du trenger: 

2dl plantemelk (havre, mandel, kokos) 

3ss chiafrø 

Processed with VSCO with a5 preset

Du kan for eksempel tilsette: 

1ss gresk yoghurt med kokossmak 

1ss lønnesirup

1ss fibersirup 

2 dråper stevia vanilje 

1ts gyllen gurkemeieblend

Topping: 

Nøtter

Musli 

Kanel 

Syltetøy 

Mangopure (frossen mango som er kjørt i stavmikseren) 

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du: 

Bland chiafrø, plantemelk og det du måtte ønske av søtning i en blender. (Jeg foretrekker å blande det ut i en blender slik at frøene ikke klumper seg). Sett puddingen kald i kjøleskapet til den oppnår en tykk konsistens. Toppes med det du måtte ønske. 

Processed with VSCO with a5 preset

Ha en flott kveld!💛

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.