Ting jeg elsker fredag!

Heisann og gledelig fredag!ūüíõ

Elsker n√•r fredag kommer fortere enn antatt – tirsdag var jo p√• en m√•te mandag, s√• for oss har uken g√•tt relativt fort. I dag har jeg rukket ukens siste trenings√łkt, huset skinner og jeg kjenner fredagsf√łlelsen snike seg innp√•. H√•per du har en str√•lende start p√• helgen din!

I dag deler jeg tre favoritter denne uken Рog kanskje passer dette ekstra godt for deg med små barn. Når det er sagt elsker jeg både sjokolademelken og ispinnene lengre ned i innlegget, begge er virkelig å anbefale.

Skyr is: 

Ispinner kan det fort g√• mye av i l√łpet av v√•ren og sommeren. Bare de siste ukene med sol har gjort at v√•rt inntak har g√•tt betraktelig opp. Som regel digger jeg √• lage ispinner selv, det er lekende lett og du vet akkurat hva du f√•r av ingredienser. Men p√• travle ukedager er det ganske greit √• ha et sunnere alternativ klart i fryseren. Skyr lanserte noen fantastiske ispinner for barn i fjor sommer (skyr mini). Vi har kj√łpt dem titt og ofte og de er en stor favoritt her i huset. B√•de meg og barna elsker b√•de smaken og konsistensen. Ispinnene er ikke for store og heller ikke for sm√•. De passer seg ypperlig til sm√•barn som klarer seg mer enn nok med en ispinne. De har ca like mye karbohydrater og sukkerarter som en liten trykkeyoghurt fra skyr. S√• gir du trykkeyoghurt til barna dine kan du fint gi en skyr ispinne som et alternativ.

Sammenlignet med andre istyper er dette rett og slett et bedre alternativ. En av grunnene er selvsagt n√¶ringsinnholdet, men jeg vil ogs√• p√•peke at st√łrrelsen er bra. Sm√• barn har overhodet ikke behov for store is som for eksempel kroneis. Du kan tenke selv hvor mye en kroneis tilsvarer for et barn sammenlignet med en voksen (1 kroneis per barn tilsvarer 3 kroneis per voksen).

Dr. Barmans tannb√łrste til melketenner:¬†

Opp med en h√•nd hvis du har sm√• barn og sliter med tannpussen? Ulrik er snart 4 √•r og en dr√łm n√•r vi skal pusse tennene. Det er spennende √• pusse tennene, spesielt hvis vi snakker litt om Karius og Baktus. S√• har vi den andre enden av skalaen, Klara snart 2 √•r som skal gj√łre A L T selv. √Ö pusse tenner er en kamp hver eneste morgen og kveld, og ved flere anledninger har jeg kastet inn h√•ndkle og latt henne gj√łre selv. Pick your battles! N√•r det er sagt vet jeg jo at det er viktig √• f√• pusset tennene ordentlig. Det holder ikke bare med fluortablett, man m√• rett og slett rense godt. Jeg bruker tannb√łrster fra Dr. Barmans som jeg virkelig anbefaler til alle sm√•barnsforeldre.

Processed with VSCO with a5 preset

De gj√łr faktisk tannpussen enklere b√•de for foreldre og barn – de har 3 b√łrstehoder for √• kunne pusse alle sider av tennene samtidig og like godt p√• alle sider. De er ogs√• sv√¶rt gunstige med tanke p√• de barna som skal √łve seg p√• √• pusse selv. De har dokumentert bedre effekt enn vanlige tannb√łrster – og du finner dem p√• apoteket.

Processed with VSCO with a5 preset

Sunnere sjokolademelk: 

Klara er en sann s√łtmums og er det noe hun elsker s√• er det sjokolade. N√•r l√łrdagen kommer og kindermaxien ligger i godtesk√•la da er hun p√• sitt aller lykkeligste. En ting er sjokkis om l√łrdagen, men skal man spise sjokolade i hverdagen kan det v√¶re greit med et sunnere alternativ.¬†¬†Noe jeg elsker √• lage er varm sjokolademelk som inneholder ekte kakaopulver. Selve kakaopulveret er ganske bittert med tanke p√• at det er helt naturlig, men tilsetter du litt naturlig s√łtning smaker det helt fantastisk. Denne oppskriften inneholder kun 3 ingredienser og passer supert for barn og voksne.¬†Liker du den bedre kald kan du sette den i kj√łleskapet et par timer.

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger: 

3dl havremelk / helmelk 

1ss ekte kakaopulver 

1ss l√łnnesirup (anbefaler Helios sin)¬†

Slik gj√łr du:¬†

Finn frem en gryte og ha alle ingrediensene over mens du varmer forsiktig opp. Bruk en h√•ndvisp eller en liten elektrisk visp til √• blande alt sammen. Du kan ogs√• ha det over i en blender etterp√•. Server med engang hvis du liker sjokolademelken varm, eller sett det kaldt i kj√łleskapet en stund.

Processed with VSCO with a5 preset

√ėnsker deg en fantastisk fin fredag og helg!ūüíõ

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.