Ting jeg elsker fredag – sunnere påskeegg!

Heisann og god fredag!💛

Håper du har en fantastisk fin start på helgen din! Påsken står for dør og i dag skal jeg snakke litt om hva jeg velger å putte i påskeegget mitt. Vi tar ikke ferie før onsdag så her er det enda hverdagsmodus. Men straks onsdag er her skal det bli godt å slenge beina på bordet å kose oss litt ekstra.

Processed with VSCO with a5 preset

Når jeg velger snacks plukker jeg som regel fra den sukkerfrie hylla. Misforstå meg rett, jeg elsker mørk sjokolade og selv om den er tilsatt sukker gjør det meg ingenting. I forhold til vanlig melkesjokolade er mørk sjokolade et supert alternativ. I ferier der fridagene kommer på rekke og rad kan det være lurt å tenke litt over hva du putter i deg. Sjokolade, chips og andre raske karbohydrater kan være en belastning for kroppen over flere dager. De aller fleste av oss nyter også alkohol i løpet av ferien, så det kan fort bli ubalanse i systemet.

Nøtter kan være et kjempegreit alternativ til chips! Disse små posene passer perfekt som en porsjon! 

Jeg vet at min kropp ikke trives med raske karbohydrater og alkohol flere dager på rad. Selv om man gjerne er på fjellet og går lange turer trenger kroppen den rette næringen. En fin huskeregel er at man gjerne kan kose seg hver kveld, men alt med måte (og gjerne bytte ut den vanlige sjokoladen med et sukkerfritt alternativ et par kvelder). Er du glad i vanlig godteri så synes jeg du skal nyte dette i løpet av ferien din. Men jeg vil jeg deg et par triks du kan bruke slik at kroppen din trives gjennom hele ferien.

Processed with VSCO with a5 preset

Noen lure tips: 

Spise nøtter i stedet for chips 

Bytte ut vanlig sjokolade med for eksempel mørk sjokolade 

Kjøpe eller lage nøttebarer som er søtet med naturlig sukker (dvs honning, lønnesirup, agavesirup og lignende) 

Gå til innkjøp av sukkerfri sjokolade 

Kjøpe kvalitetssjokolade (koster gjerne litt ekstra, men da varer den ofte lengre) 

Spare kvikklunsjen til de dagene du er aktiv 

Lage til et stort fat med spekemat, oliven, oster, nøtter og mørk sjokolade 

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Er du litt skeptisk til den mørkeste sjokoladen kan jeg anbefale mørkere melkesjokolade fra Vill. Den inneholder mindre sukker enn vanlig melkesjokolade og er et supert alternativ til helgekosen.

Processed with VSCO with a5 preset

Life er en butikk som har et supert utvalg av sukkerfritt godteri. Der finner du også flere snack alternativer (feks chips som ikke er laget av poteter). Ønsker du et melkefritt alternativ er det kjempe mye god sjokolade å velge i! Vi velger som oftest mandler da de inneholder masse sunt fett og svært lite karbohydrater.

Processed with VSCO with a5 preset

Da håper jeg at du kan ta med deg noen gode påskegodt tips! God helg!💛

Advertisements

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.