Veldig gode blåbærmuffins

Heisann og god onsdag!💛

Etter et aldri så lite bakebonanza i går har flere av dere etterlyst oppskriften på mine saftige blåbærmuffins. Så da tenkte jeg at det var like greit å dele den med en gang! For disse her kan jeg ikke holde for meg selv.

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Denne oppskriften er lett å lage og den gjør seg utrolig godt på kakebordet. I oppskriften bruker du siktet speltmel, så den er et fint alternativ hvis du ikke vil bruke vanlig hvetemel.

Processed with VSCO with a5 preset

Jeg har brukt både smør og olje for et saftig resultat, og trikset litt med fremgangsmåten for å få den typiske “muffinstoppen”.

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger:

 • 1 beger med blåbær 
 • Litt speltmel til å vende blåbæra i 
 • 2 egg
 • 3ss nøytral olje (raps, soya, solsikkeolje eller avokado olje)
 • 50g smeltet smør
 • 1,5dl helmelk
 • 100g sukrin gold
 • 200g siktet speltmel
 • Et dryss havsalt
 • 1ts bakepulver
 • 1ts natron  

Til topping: 

 • 1ts kanel 
 • Litt sukrin gold 

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du: 

Ha blåbæra i en skål og bland dem med litt siktet speltmel. Sett dem til siden. 

Pisk sammen egg, olje, smeltet smør, helmelk og sukrin gold. 

Bland sammen det tørre. 

Bland sammen det våte med det tørre helt forsiktig. (Du skal kun vende det inn). 

Tilsett blåbæra og sett muffinsrøren kaldt i ca 1 time. 

Strø over sukrin gold og kanel. Stekes i ca 20 minutter på 180 grader. 

Processed with VSCO with a5 preset

Ønsker deg en nydelig kveld!💛

Advertisements

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.