Sukkerfrie sjokolade cookies

Heisann!💛

Opp med hånda hvis du elsker sjokolade! Jeg skal være den første til å innrømme at sjokolade er noe du finner i mitt kosthold hver eneste dag. Til kaffen eller som en liten dessert etter middag – sjokolade er et must. Sjokolade kan være både sunt og bra for deg hvis du tenker litt over hvilken sjokolade du velger. Går du for en 70% mørk sjokolade kan du trygt spise en mellomstor rute hver dag. Råkakao kan du bruke i matlagingen, i kaffen eller i kakaoen både til hverdag og helg – bare pass på at du tilsetter en form for søtning da råkakao er ganske så bittert.

Processed with VSCO with a5 preset

I dag skal jeg dele en av mine favorittoppskrifter, nemlig sjokoladecookies. Disse er fri fra hvitt sukker og de smaker helt fantastisk. Jeg anbefaler å spise dem rett fra ovnen når de er sprø utpå og myke inni. Kombiner et par cookies med en nytraktet kopp kaffe for en skikkelig kosestund.

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger:

  • 100g romtemperert meierismør (er det kaldt kan du ha det noen sekunder i mikrobølgeovnen) 
  • 150g siktet speltmel 
  • 80g sukrin gold 
  • 1ss råkakao 
  • 1 egg 
  • 1ts vaniljepulver/ 1 vaniljestang (kan sløyfes) 

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du: 

Sett ovnen på 180 grader. 

Pisk sammen egg og sukrin gold til du får en jevn masse. 

Tilsett egg og visp det sammen. 

Ha i speltmel, råkako og vanilje og bland det godt inn. 

Deigen blir ganske tykk. 

Forme små cookies med hendene og trykk dem litt flate. Stekes på 180 grader i ca 12 minutter. Avkjøles på rist. 

Processed with VSCO with a5 preset

Ønsker deg en nydelig dag!💛

 

Advertisements

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.