Saftige kyllingboller!

Hei og god mandag!💛

Da var vi endelig kommet til april og jeg kan kjenne at våren sniker seg sakte men sikkert frem. Gradestokken i dag viste 0 grader men her holder vi alle fingrer krysset for varmere temperaturer utover i uka. Jeg er en av dem som bevisst pakker bort vintertøy  når jeg tror at våren nærmer seg, og jeg er ofte den som må styre med å pakke alt ut igjen. Like today! Men nå satser jeg på at vinterjakken og uggsa ikke får komme frem igjen før oktober.

Processed with VSCO with a5 preset

I dag deler jeg en fantastisk god og familievennlig oppskrift. Instagramkontoen min gikk varm da jeg la ut bilder av disse kyllingbollene sist uke, så nå tenker jeg mange blir glade for en enkel, sunn og knallgod middagsoppskrift! Jeg anbefaler på det sterkeste å servere disse kyllingbollene med speltpasta til. Det gir en utfyllende smak og det metter godt.

Du trenger: 

1 pakke kyllingkjøttdeig 

1 fedd hvitløk 

1 eggeplomme 

1ts tørket persille 

1 håndfull spinat 

Salt & pepper 

1ss speltmel 

Tilbehør: 

1 glass pastasaus fra superbra (du vet det merke jeg maser om hele tiden som faktisk er superbra og har rene ingredienser) 

En grønn salat 

Speltpasta 

Creme fraiche 

Slik gjør du: 

Skill eggeplommen fra hviten og sett til siden. Sett ovnen på 150 grader. 

Sett på pastavann og lag salat hvis du ønsker å ha det til. 

Ha alle ingrediensene til kyllingbollene i en foodprossessor. Har du ikke en foodprossessor kan du finhakke spinaten og presse hvitløken over kyllingkjøttdeigen. Bland godt med en sleiv. 

Husk å koke pasta! 

Når deigen er klar kan du sette stekepannen på medium varme og ha over olivenolje. Form til mellomstore boller med hendene og stek dem slik at de får jevn varme på alle sidene. 

Nå kan du finne frem en ildfast form og ha over kyllingbollene. Bland oppi sausen og la bollene stå midt i ovnen i ca 10 minutter. 

Serveres med pasta, salat og creme fraiche. 

Processed with VSCO with a5 preset

Ønsker deg en fantastisk flott mandag videre!💛

 

 

Advertisements

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.