Sukkerfri smuldrepai med blåbær

God søndag!💛

Håper at helgen og dagen din har vært fin! Jeg har ladet batteriene denne helgen og nå kjenner jeg at det blir herlig med en ny uke. Ikke bare det – jeg er også klar for april, vår og varmere dager. Men før mandagen kan komme skal jeg dele en aldri så liten oppskrift med deg. I dag finner du en enkel, velsmakende og sunn dessert på menyen! Kanskje du kan lage den til uka? Med litt pisket kremfløte er dette en skikkelig digg hverdagsdessert. Du kan også bytte ut deler av speltmelet med havregryn, eller med mandelmel for å gjøre den mer lavkarbovennlig.

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger: 

75g frosne blåbær 

75g frosne bringebær (eller blåbær) 

75g havregryn 

75g siktet speltmel (eller havregryn/ mandelmel) 

60g Sukrin gold 

1ts kanel 

1ts kardemomme 

Litt salt 

Til topping: 

Kanel 

Sukrin gold 

1 banan 

2dl pisket kremfløte 

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du: 

Anbefaler å tine de frosne bærene noe før du har dem i en ildfast form. La dem tine på benken eller i et par minutter i mikrobølgeovnen. 

Sett ovnen på 200 grader. 

Ha bæra i en ildfast form. 

Bland sammen det tørre og ha over bærene. Topp med en skivet banan å strø over kanel og sukrin gold. 

Stekes midt i ovnen i ca 30 minutter. 

Når smuldrepaien er noe avkjølt kan du toppe den med pisket krem. Du kan også servere den rykende varm med kremen ved siden av. 

Ønsker deg en fantastisk fin uke!💛

 

Advertisements

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.