Banankake

Hallo!💛

Håper dagen din er super så langt! I dag deler jeg et kjempelett brød som passer perfekt for både liten og stor. Jeg lager det ganske ofte (i muffinsformer vel og merke), men i dag hev jeg hele røra oppi en brødform. Resultatet? Helt fantastisk! De overmodne bananene gir en søt smak til en ellers vanlig røre. Brødet er fritt fra raffinert sukker, hvitt mel og melk. Ønsker du å bruke vanlig melk kan du gjerne bytte ut gryren i oppskriften.

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger: 

2 modne bananer 

2 egg 

1dl gryr 

50g havregryn 

90g sammalt spelt (finmalt) 

1ts bakepulver 

1ts vaniljepulver (kan sløyfes) 

Processed with VSCO with a5 preset

Topping: 

1 banan 

1- 2ss chiafrø 

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du: 

Sett ovnen på 180 grader.

Ha 2 bananer i en bakebolle og grovmos dem med en gaffel. Pisk inn 2 egg til du får en fin røre. Bland så inn væsken.

Ha i alt det tørre og rør godt. (Røra blir litt klumpete, men det gjør ingenting). Dette er forresten en perfekt oppskrift å prøve ut med barn! 

Ha røra i en liten brødform og topp med en banan som du skjærer opp i 4 og dryss over chiafrø. 

Stekes midt i ovnen i 30 minutter. Avkjøles noe før du skjærer opp. 

Processed with VSCO with a5 preset

Ha en fin kveld!💛

Advertisements

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.