Lynrask fiskesuppe

Heisann og god mandag!ūüíõ

H√•per at mandagen din er fin s√• langt! I dag deler jeg en klassisk og enkel oppskrift, nemlig fiskesuppe. Denne fiskesuppen er enkel, rask og veldig sunn – 3 punkter jeg elsker √• f√• med meg n√•r jeg lager middag! Med tanke p√• at vi har sm√• barn i huset lager jeg fiskesuppe med en litt tykkere konsistens enn det som er vanlig (her kan du ha i mer v√¶ske om du √łnsker det). Som regel koker jeg ogs√• litt poteter/ speltpasta og blander det med suppen slik at det blir enklere for barna √• spise den.

Processed with VSCO with a5 preset

Jeg handler som regel fisken vi bruker p√• Rema 1000. Personlig synes jeg at de har et godt utvalg av b√•de fersk og frossen fisk, og prisen er relativt lav. Vi bruker ofte frossen laks og torsk i terninger som er helt geniale √• putte i fiskesuppe og lignende. Disse brukte jeg ogs√• som smakspr√łver i middagsmos da barna mine var babyer.¬†

Processed with VSCO with a5 preset

Er du som meg og elsker reker kan jeg mer enn gjerne anbefale deg å toppe suppen med ferske reker. Så utrolig godt og skikkelig hverdagsluksus.

Processed with VSCO with a5 preset

Til fiskesuppen trenger du: 

2 sjalottl√łk¬†

4 gulr√łtter¬†

1 brokkoli

400g frossen seiblokk 

1 pose torsk & laks i terninger 

1 pakke kremfl√łte¬†

1 terning fiskebuljong blandet med 2dl vann / evt 2dl fiskekraft 

Salt & pepper 

Poteter / speltpasta / br√łd til servering¬†

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gj√łr du:¬†

Finn frem en dyp gryte og sett varmen p√• medium. Finhakk sjalottl√łken og stek den blank i en god klatt sm√łr.¬†

Finrasp gulr√łttene og tilsett i gryten.¬†

Del opp brokkolien i mindre biter og ha i gryten. 

Stek gr√łnnsakene godt sammen og krydre godt med salt og pepper.¬†

Tilsett kremfl√łte og fiskekraft/ fiskebuljong og la det hele sm√•koke i 10 minutter.¬†

Skru ned varmen og tilsett fisken. (Skjær opp seiblokken i mindre terninger). La fisken trekke i ca 5 minutter på lav varme. 

Str√ł gjerne over litt persille, dill og sitronsaft. Toppes med ferske reker hvis du √łnsker det.¬†

Processed with VSCO with a5 preset

√ėnsker deg en fortsatt fin mandagskveld!ūüíõ

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.