Superenkel lakseburger

God onsdagskveld til deg💛

I dag deler jeg en superenkel oppskrift som gjør det lettere for deg å spise fisk minst to ganger i uka. Dagens middag bestod av noen herlige lakseburgere fulle av smak. De tok meg 5 minutter å lage og steketiden er relativt kort. Så her er det ingen unnskyldinger, denne middagen her lager du på null komma niks.

Du trenger: 

1 sjalottløk 

2 never fersk spinat 

500g laksefilet uten skinn og bein 

1ss dijon sennep 

3ss majones 

Salt&pepper 

Tørket persille 

1ss speltmel/ vanlig mel / potetmel 

Smør til steking 

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du: 

Finhakk spinat og sjalottløk og legg til siden. Jeg bruker en foodprossessor og synes det er enklest. 

Finn frem laksen og resten av ingrediensene og kjør det i foodprossessoren. Ha så miksen i en god bolle og bland med løk og spinat blandingen. 

Form til mellomstore boller (jeg fikk 8 stk) og legg dem klar på et brett. 

Sett pannen på medium varme, ha over litt smør og stek burgerne i 3-4 minutter på hver side. Jeg legger mine i en ildfast form og har dem i stekeovnen på 100 grader slik at de holder på varmen. 

Vi hadde en restesalat, speltpasta og tzatziki til burgerne. (Tzatzikien kjøpte jeg i delikatessen på Mega og den var utrolig god på smak). 

Ha en nydelig kveld!💛

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.