Lavkarbo Fastelavns boller

Hei og hopp og gledelig fredag!💛

Endelig fredag og jeg kan krysse av trening, husarbeid og jobb på lista! #stolt😉 Når du mikser sammen fredag og rutiner da er jeg i mitt ess! Haha noen andre som gleder seg til helg? I dag har jeg lagt kokkeluen på hylla, men før i uka har jeg forberedt noen herlige oppskrifter til deg! Dagens oppskrift er en lavkarbo vennlig en – nemlig fastelavens boller uten mel og sukker. Kall det hva du vil – jeg skriver boller (men husk på at disse her er langt i fra de du kjenner med hvetemel, gjær og sukker)! Sier det nå slik at du ikke blir skuffet senere😉 Utenom et litt annerledes utseende smaker bollene veldig godt, særlig med en god og fyldig krem. De er et godt alternativ hvis du ønsker et karboredusert alternativ på søndag!

Processed with VSCO with a5 preset

Jeg brukte hovedsakelig mandelmel i oppskriften, men ønsker du å bruke speltmel kan du måle 50/50. Da blir det et litt høyere karbohydratinnhold, men i forhold til vanlige boller er det fortsatt svært lavt.

Processed with VSCO with a5 preset

Kopi av Yellow Gold Striped General Recipe Card 2

Vil du lage bollene helt uten melk kan jeg gjerne anbefale at du bruker Gryr som er et plantebasert alternativ. Gryr kan både brukes i deigen og piskes til krem, så dette produktet kommer du langt med.😉

Processed with VSCO with a5 preset

Nå skal jeg straks lage en deilig lunsj og gå ut i finværet! Håper du har en nydelig fredag! God helg!💛

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.