Saftig kyllingburger med pesto og mozzarella

God torsdags kveld til deg!💛

I dag deler jeg en superdigg oppskrift på noen enkle kyllingburgere du lager i en fei! De passer perfekt til hele familien og gjerne som en bedre helgemiddag. Alltid gøy å lage noe ekstra godt til helgen, eller hva?

Burgerne er toppet med hjemmelaget pesto, men har du ikke lyst å lage selv så kan du selvsagt kjøpe! Helios har noen kjempe gode varianter, både den klassiske grønne og pesto med tomat. Vi kjøper ofte pesto i delikatessen på diverse matbutikker. Noen ganger er det enkle ofte det beste.😉

Når det er sagt er det utrolig enkelt å lage pesto selv, frister det så kan du trykke her for oppskrift😃

Processed with VSCO with a5 preset

Jeg elsker å hakke opp diverse grønne blader. Her har jeg finhakket spinat, ruccola og isbergsalat. Sammen med litt olje, cherrytomater og agurk smaker det utrolig godt!

Vi hadde grove pitabrød til disse burgerne, men ha gjerne det klassiske hamburger brødet til. Er du på jakt etter en mer lavkarbovennlig rett så kan du droppe brødet og heller ha en fargerik salat til!

Vi digger tilbehør som aioli, creme fraiche og guacomole. Alle 3 passer perfekt til disse burgerne her. Take your pick!

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger: 

1 pakke kyllingkjøttdeig

3 små sjalottløk 

1 fedd hvitløk 

1ts dijon sennep (valgfritt) 

1ss speltmel 

1 egg

Salt & pepper 

1 pakke mozzarella 

Pesto 

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du: 

Ha kyllingkjøttdeigen i en stor miksebolle. Finhakk løk og hvitløk og ha i bollen. Tilsett 1 egg, speltmel, salt og pepper og rør alt godt sammen. Tilsett mer mel hvis du synes deigen blir for løs.

Form til boller og stek på medium varme i en stekepanne. 

Når du snur burgeren trykker du den flat med stekespaden. 

Stekes i 3 minutter på hver side. 

Når alle burgerne er stekt kan du legge dem på et stekebrett. Ha over mozzarellaost som du har skjært opp i skiver. Topp med pesto og stek midt i ovnen på 200 grader til osten har smeltet. 

Server med burgerbrød/ pitabrød, dressing og en frisk salat! 

Processed with VSCO with a5 preset

Ønsker deg en nydelig kveld💛

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.