Sunnere kanelsnurrer med spelt

Hei på deg og god mandag💛

Her har mandagen startet på best mulig måte. Begge ungene er helt friske, jeg har hatt en superbra treningsøkt og vi har til og med ladet batteriene med en kjærestetur i helgen. Her er energinivået herlig høyt med andre ord!😉 I ettermiddag satte jeg en aldri så liten bolledeig og gjett om jeg skal dele denne *vann i munnen* oppskriften med deg.

Processed with VSCO with a5 preset

Disse kanelsnurrene er perfekt når du vil unne deg noe godt midt i uka med god samvittighet. De er laget med speltmel og kokosblomstsukker, noe som gir et fint og noe mer stabilt blodsukker. Det er så lekende lett å bytte ut ingredienser i mat folkens! Med noen enkle triks kan du gjøre kroppen din en stor tjeneste gjennom maten du spiser. Å spise sunt og nære kroppen med fantastiske byggeklosser er så viktig, men spør du meg må maten også smake godt. Sunt trenger ikke å bety kjedelig, her er det bare fantasien som setter grenser. Men husk, alt med måte😉 Selv om disse er en sunnere versjon innholder de fortsatt mye energi og karbohydrater.

 

Du trenger til 30 kanelsnurrer: 

6dl gryr havremelk / vanlig melk 

3ss bremykt 

1 pose tørrgjær 

1kg siktet speltmel 

3ss kokosblomstsukker / samme mengde sukrin gold 

2ts kardemomme

Et lite dryss havsalt 

Til pensling: 

2ss bremykt (smeltet) 

Kanel 

Kokosblomstsukker / sukrin gold 

1 egg 

Processed with VSCO with a5 preset

C I N N A B O N H E A V E N

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du: 

Ha melk og 3ss bremykt i en gryte og varm det forsiktig opp. Temperaturen skal være fingervarm. Ha væsken oppi en miksebolle. 

Rør ut gjæren i den fingervarme væsken. 

Tilsett speltmel, kokosblomstsukker, kardemomme og havsalt og elt det godt sammen. (Ca 10 minutter). 

La deigen heve under plast på et lunt sted i ca 50 minutter til 1 time. 

Strø litt mel utover kjøkkenbenken eller spisebordet og kna deigen i et par omganger. Kjevle ut til et stort rektangel. 

Pensle deigen med smeltet smør, kanel og kokosblomstsukker. 

Del opp i mindre boller. 

Jeg valgte å plassere mine kanelsnurrer i en ildfastform. Du kan gjøre det du synes er best. 

La dem heve i ca 30 minutter før du pensler dem med litt egg. 

Stekes midt i ovnen på 220 grader i 13 minutter. 

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Ha en strålende kveld! 

 

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.