Grove horn fullstappet med digg næring

Hei på deg og god fredag!💛

Her kjennes det ekstra deilig med fredag – treningen er unnagjort og huset er preppet og klart for helg. Noen andre som rydder og vasker før helgen? Haha føler ikke fredagen kan starte før huset skinner! I dag deler jeg en kjempe god og næringsrik oppskrift, nemlig grove horn. Deigen kan du bruke til både horn, rundstykker eller fordele den i to brødformer.

Processed with VSCO with a5 preset

Her i huset har vi en liten en som er glutenintolerant, og da funker det dårlig med vanlig hvitt hvetemel. Er du en som sliter med magen etter større inntak av hvitt mel kan jeg anbefale deg å prøve ut økologisk speltmel. Dette fungerer så bra for så mange og jeg håper at det er flere der ute som kan gå over til speltmel i stedet for glutenfrie alternativ. Du finner mye mer næring i økologisk spelt enn i glutenfrie produkter der stivelsesinnholdet er svært høyt.

Dette trenger du til ca 16 store horn: 

2,5 dl vann

2,5 dl melk 

1/2 pakke tørrgjær 

100g havregryn 

200g grovt speltmel 

350g siktet speltmel

100g linfrø 

20g chiafrø 

1ss honning 

1 egg til pensling 

Sesamfrø til pynt 

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du: 

Varm opp melk og vann til fingervarm temperatur. Ha alle ingrediensene i en stor bakebolle og elt på lav hastighet i en kjøkkenmaskin i ca 10 minutter. 

La deigen heve under plast i 1 time. 

Del deigen i to og kjevle ut en stor sirkel. Bruk en pizzakutter til å dele opp i 8 trekanter. Rull dem mot midten og plasser dem på et stekebrett. 

La hornene etterheve i ca 40 minutter. 

Pensle med egg og strø over sesamfrø. 

Stekes midt i ovnen på 225 grader i 15 minutter. Avkjøles på rist. 

Processed with VSCO with a5 preset

Ønsker deg en fantastisk flott helg!💛

Advertisements

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.