Snickerskake toppet med sjokoladesaus

Hei på deg og god onsdag!💛

Håper dagen din er fin så langt! Her har jeg akkurat lagt ungene for kvelden og nå tenkte jeg å dele min superenkle snickerskake med deg! Det aller beste med denne kaken er at du kan dele den opp i mindre biter aka energibarchunks! Med tanke på at en eneste energibar gjerne koster opp i mot 40kr er dette her et billigere (og sunnere) alternativ. Du vet selv hvilke ingredienser som går oppi miksen og du kan oppbevare dem i kjøleskapet gjennom hele uka!

Processed with VSCO with a5 preset

I denne oppskriften bruker jeg blant annet hampfrø. Personlig elsker jeg disse frøene da de tilfører fantastisk næring til et måltid. De funker helt supert som topping på salater og som et tilskudd i smoothien. Hvis du enda er usikker på disse frøene kan jeg gi deg noen få eksempler på hvorfor du bør jobbe disse inn i kostholdet ditt.

 • De reduserer betennelse i kroppen
 • Høyt innhold av omega3
 • Rike på antioksidanter
 • Hormonell støtte – reduserer PMS og mensenkramper
 • Fantastisk kilde til planteprotein

Lurer du på hvor du kan kjøpe disse superfrøene? Jeg finner dem i Coop sine butikker (i bakeavdelingen). Ellers kan du finne dem på helsekostbutikker som LIFE.

Processed with VSCO with a5 preset

Ingredienslisten er kort så her lager du en skikkelig godbit på null komma niks. Merk at jeg bruker fibersirup i oppskriften. Hvis det ikke helt er din greie kan du erstatte fibersirupen med like mengder lønnesirup evt honning.

Here u go💛

 • 200g mandler 
 • 2ss hampfrø 
 • 3 S T O R E spiseskjeer peanøttsmør (jeg bruker anglamark fra Coop sitt økologiske chunky)
 • 2ss fibersirup 
 • 1ts vaniljepulver (kan sløyfes) 
 • 1 plate mørk melkesjokolade fra Vill 
 • 1ss peanøttsmør 
 • Litt havsalt 

Slik gjør du💛

Knus mandlene i en foodprossessor og sett til siden. 

Ha peanøttsmør, fibersirup og vanilje i den samme foodprossessoren og miks godt sammen. Tilsett så mandlene og hampfrøene og bland til du får en jevn masse. 

Trykk blandingen ut i en liten form. Bruk gjerne bakepapir i bunnen.  

Smelt sjokoladen sammen med et lite dryss havsalt og 1ss peanøttsmør på lav varme. 

Hell sjokoladesausen over mandelblandingen. 

Sett i fryseren i 1/2 time and VOILA – ferdig kake på 1,2,3! 

Ps. Skjær kaken opp i mindre biter og oppbevar i kjøleskapet. And snack often 😉 

Processed with VSCO with a5 preset

Ønsker deg en flott kveld!💛

Advertisements

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.