Probiotisk chiapudding

Hei på deg!💛

I dag startet dagen ganske sent for min del da begge ungene presterte å sove til klokken 8. Ikke vet jeg hvorfor, men jeg var ganske forvirret da jeg våknet. 10 timers søvn er ikke daglig kost for å si det sånn! Siden regnet pisket ned ute bestemte vi oss for å ta en fridag fra barnehagen. Noe som alltid virker så utrolig koselig i dagens første timer, men som sakte men sikkert utvikler seg til en greit travel dag. Uansett, nå har jeg hatt en liten time for meg selv (det vil si å sulle rundt i matbutikken uten forstyrrelser) og nå er jeg klar for en fin og rolig kveld.

Processed with VSCO with a5 preset

Siden jeg postet chiafrokosten min i går har jeg fått flere spørsmål om oppskrift. Så i dag tenkte jeg like greit å dele den med dere! Når jeg lager chiapudding liker jeg å ha oppi en halv kapsel med probiotika. Mange tror at probiotika kun kan brukes etter en antibiotikakur eller hvis man sliter med mage/tarm. Dette er langt i fra sannheten og det fine er at man kan og bør bruke probiotika som et kosttilskudd. Enten kan man konsumere det gjennom fermentert mat som for eksempel rå eplesidereddik, kombucha eller fermentert surkål, eller så kan du kjøpe kapsler som inneholder levende melkesyrebakterier.

Flere og flere studier viser til at balansen du har i mage/ tarmsystemet er linket til din generelle helse. For eksempel kan uren hud linkes til ubalanse i fordøyelsessystemet.

Så, tilbake til oppskriften! Denne oppskriften gir en ganske stor porsjon og jeg spiser den opp i løpet av ca 3 dager.

Du trenger: 

4dl havremelk/ mandelmelk/ vanlig melk 

6ss chiafrø 

1 lite beger gresk yoghurt/ 2 ss vanlig gresk yogurt 

1/2 kapsel probiotika om ønskelig 

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene i en lufttett beholder. Rist beholderen godt før du setter den kaldt i kjøleskapet. 

Personlig synes jeg at chiapudding smaker best kombinert med noe friskt og syrlig. Her har du min smoothiebowlblend som smaker supert til chiapudding!

1/2 avokado 

1ss peanøttsmør 

1 neve frosne bjørnebær / blåbær / bringebær 

1 skvett mandelmelk 

Ha alle ingredienser i en miksebolle og mos dem med en stavmikser. Legg lagvis med chiapuddingen. 

Processed with VSCO with a5 preset

Ha en nydelig kveld!💛

 

Advertisements

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.