Ertesuppe med avokado

Hei på deg og god mandag!💛

Jeg starter årets første mandag med en knakende god og grønn oppskrift, nemlig ertesuppe. Personlig synes jeg at erter er fantastisk godt når man bruker dem på riktig måte😉. Erter er en supergod næringskilde og de inneholder flere viktige byggestener som kroppen trenger. Erter er en type belgfrukt og de er rike på proteiner og fiber, samt vitaminer og mineraler. Kostfiberet gjør at de gir en god metthetsfølelse og er bra for fordøyelsen.

Processed with VSCO with a5 preset

Ertepure er en fantastisk smaksprøve for de aller minste da erter inneholder både vitamin C, K, A og B, samt folat! Så mitt råd til deg? Spis mer erter rundt middagsbordet!

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger💛

2 små sjalottløk 

1/2 – 1 chili med frø 

200 gram frosne erter

3dl vann

Salt & pepper

1 stor avokado 

Kokte egg 

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du💛

Sett stekepannen på medium varme og ha oppi litt smør/ olivenolje/ kokosolje. Finn hakk sjalottløken og ha den i pannen. Stek til løken blir blank (tar noen minutter). Ha oppi finhakket chili (evt chilipulver) og rør sammen med løken. 

(Hvis du vil ha egg oppi for litt ekstra protein kan du sette de på nå). 

Finn frem 200 gram erter og ha i stekepannen med de øvrige ingrediensene. Surr det litt sammen før du har oppi 3dl vann. La alt småputre i ca 10 minutter. 

Ha alt over i en god blender og tilsett en avokado. Miks det hele sammen. 

Fordel suppen i to skåler og topp med hardkokte egg. 

Processed with VSCO with a5 preset

Jeg toppet suppen min med rosa salt fra Nicolas Vahe.

Ønsker deg en nydelig mandag og start på uken!💛

 

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.