Lavkarbo pannekaker med pasjonsfrukt

Hei på deg og god fredag💛

Da har vi kommet til årets første fredag og årets første pannekakeoppskrift! Dagens oppskrift kom jeg på i går da jeg lette etter et alternativ til vanlig yoghurt i pannekakerøren. Jeg prøver som sagt å kutte ned på meieriprodukter, og da mener jeg ikke at jeg kutter ut alt, men prøver å holde meg fra typiske produkter som melk, yoghurt og cottage cheese. I julen ble det mye fløte og melkeprodukter noe som jeg mistenker er grunnen til at ansiktshuden min har slått seg vrang. Jeg vet ikke om det er tilfeldig, men siden jeg kuttet ned har så og si alle kvisene mine takket for seg. Så fortsetter nok litt til.😉 Det sies jo at melkeprodukter kan forårsake betennelse i kroppen så er nok på rett spor.

Processed with VSCO with a5 preset

P A N C A K E H E A V E N

Før jeg deler oppskriften i dag må det sies at disse pannekakene er lavkarbo, glutenfri og melkefri. Da sier det seg selv at du ikke kan forvente en typisk amerikansk pannekake full av søtsmak. Jeg synes de funker som et supert alternativ til de alternative pannekakene laget på hvitt mel og sukker. Jeg bruker ingen form for søtstoff i oppskriften da jeg ikke er vant til søtt, men jeg anbefaler 1ss Sukrin gold / 1ss kokosblomstsukker i røra hvis du vil ha pannekakene litt søtere.

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger💛

2 egg

1 beger Alpro Go On Pasjonsfrukt 

Evt. 1 ss Sukrin gold / 1ss kokosblomstsukker 

2 store ss mandelmel 

1ss fiberhusk 

1ts bakepulver 

Kokosolje til steking

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du💛

Miks sammen egg og alproyoghurt (og evt. sukrin/ kokosblomstsukker). 

Ha i alt det tørre og rør det godt sammen. 

Først og fremst – røra blir veldig tykk mtp mandelmelet og fiberhusken. Trikset er å varme stekepanna godt opp, ha i 1ts kokosolje og 1ss med røre.

La røra ligge som en “klump” i stekepanna en stund før du snur den. Når det har gått en stund snur du pannekaken og trykker den ned i pannen. Da blir den jevnt stekt. Når en side er ferdig stekt snur du den og steker andre siden.

La de avkjøle seg noe før du spiser dem. 

Processed with VSCO with a5 preset

Ønsker deg en flott fredag videre!💛

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.