Lussekatter med spelt og kokosblomstsukker

God kveld fine deg!❤️

Santa Lucia nærmer seg og i dagens innlegg finner du en kjent og god oppskrift, nemlig lussekatter. Lussekatter gjør meg helt nostalgisk og minner meg om julefeiring på barneskolen. Andre enn meg som aldri ble selve Lucia? Haha drømte om det hvert eneste år, men det skjedde dessverre aldri😂

Processed with VSCO with a5 preset

Jeg prøvde meg på en lussekatt oppskrift helt uten hvitt mel og raffinert sukker. Ulrik skal feire Lucia i barnehagen og da er det greit at mamma har noen magevennlige lussekatter i bakhånd når de andre barna forsyner seg av de barnehagen lager. Ikke gøy å gå glipp av slike ting. Min oppskrift lagde ca 16 lussekatter, men du må gjerne doble den hvis du ønsker flere.

Du trenger❤️

80g smeltet smør 

3dl helmelk 

1/2 pose tørrgjær 

75g kokosblomstsukker

1ts kardemomme 

1/4g safran (jeg brukte litt under 1/2ts gurkemeie da jeg ikke hadde safran) 

Ca 9dl siktet speltmel 

Rosiner til pynt 

1 egg til pensling 

Slik gjør du❤️

Ha tørrgjæren i en bakebolle og smelt smøret. Tilsett så melken og bland sammen med gjæren når væsken er fingervarm. 

Rør i kokosblomstsukker, kardemomme, safran/ gurkemeie, og speltmelet til deigen er passe fast. Elt i maskin i 5 – 10 minutter. 

La deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse. 

Strø litt speltmel ut på bordet, elt deigen et par ganger for hånd. Del deigen i biter og trill dem ut til fingertykke pølser. Form ulike lussekatter. Lag den klassiske formen eller bruk fantasien! 

Legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir og la dem etterheve i 20 minutter. 

Sett ovnen på 225 grader og pensle lussekattene med egg og pynt med rosiner. Stek dem på midterste rille i 12 minutter. 

Processed with VSCO with a5 preset

Håper det smaker!❤️

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.