Sukkerfrie havreflarn

Hei på deg og god mandag!❤️

Håper du har hatt en nydelig mandag og at du gleder deg til jul. Nå er det jammen ikke lenge til og jeg er allerede på nedtelling😉

Dagens juleoppskrift er en kjent og kjær en – sprøe havreflarn. Jeg har kuttet ned sukkermengden i min oppskrift, det vil si at jeg har brukt Sukrin + og en sjokolade med mindre sukker i.

Processed with VSCO with a5 preset

Som regel pleier jeg å bruke mørk sjokolade når jeg lager mat, men i det siste har jeg fått øynene opp for Vill sjokoladen fra Nidar. Dette er en mørkere melkesjokolade så smaken er litt mindre bitter en 70% sjokolade. Sukkermengden er også betraktelig mindre enn i vanlig melkesjokolade. Men husk, alt med måte😉

Til denne mandagens juleoppskrift trenger du❤️

100g havregryn 

100g smør 

1 stk egg 

60g Sukrin +

1ts bakepulver 

1 dryss kanel 

1 dryss vanilje (kan sløyfes) 

1/2 vill mørk melkesjokolade 

Slik gjør du❤️

  1. Sett ovnen på 175 grader. 
  2. Smelt smør og bland sammen med havregryn, kanel og vanilje. 
  3. Pisk egg og Sukrin + til eggedosis og rør inn bakepulveret. Bland til slutt eggedosis og havreblandingen, og rør godt sammen. 
  4. Finn frem en spiseskje og klatt ut små kaker på et stekebrett dekket med bakepapir. Havreflarnene flyter ut under steking så pass på å ha godt mellomrom. 
  5. Stek havreflarnene på 175 grader i 7-8 minutter til de er gylne og litt mørkere langs kantene. 
  6. Avkjøl flarnene på stekebrettet i 10 minutter før du flytter dem over på en rist og lar de avkjøles en stund til. 
  7. Når flarnene er ferdig avkjølt dyper du kakene i smeltet sjokolade. (Smelt sjokoladen på svak varme og pass godt på å røre i den med en slikkepott). Legg dem tilbake på risten og la sjokoladen sette seg. 

Processed with VSCO with a5 preset

Håper det smaker!❤️

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.