Brente mandler uten sukker

Hei på deg og god fredag!❤️

Dagens lettvinte oppskrift er brente mandler. Brente mandler gir meg virkelig julestemning og det er noe jeg må ha hver eneste desember. Det som er fint med denne oppskriften er at den er helt fri fra raffinert sukker. Mandler er en super kilde til flere gode og viktige næringsstoffer. Mens du stapper i deg en håndfull mandler kan du med sikkerhet vite at det er både godt for hjertet og fordøyelsen din.

Processed with VSCO with a5 preset

De er fulle av sunne fettsyrer som igjen er med på redusere risikoen for hjerte og karsykdommer. Med en god sammensetning av både fett, fiber og proteiner er mandler et superduper snackalternativ! Mandler er heller ikke som en nøtt å regne og flere med nøtteallergi kan fint spise mandler. Min datter har generell nøtteallergi, men kan spise alt som inneholder mandler. Så hiv deg rundt og kjøp inn litt mandler til helgekosen!

Du trenger❤️

200g naturlige mandler 

2ss sukrin gold 

1ts kanel 

1ts vanilje (valgfritt) 

Et dryss havsalt 

1ss smør 

Slik gjør du❤️

Sett ovnen på 180 grader. 

Fordel mandlene utover et stekebrett kledd med bakepapir. 

Rist mandlene i ovnen i ca 6 minutter. 

Mens mandlene er i ovnen finner du frem en gryte og har oppi Sukrin gold, kanel, vanilje, salt og smør. La alt smelte godt sammen på høy varme før du skrur det ned på middels varme. 

Ha de ristede mandlene i en bakebolle og dekk dem med Sukrin gold blandingen. Pass på at alle mandlene er godt dekket. 

Ha så mandlene tilbake på stekebrettet og stek dem i ytterlige 6 minutter. Pass på at de ikke svir seg. 

Når mandlene er klar må de hvile en stund på stekebrettet slik at de blir gode og sprø. Når de er klar har du dem over i en tett krukke. 

Processed with VSCO with a5 preset

Ønsker deg en fantastisk fin fredag!❤️

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.