Raskt og enkelt speltbrød

Inneholder sponsede produkter fra @lecreusetno 

Heisann!😀

Håper du har en flott onsdag så langt! Her er mannen akkurat reist til Østlandet på skolen så meg og kidsa koser oss hjemme. Mitt tips til deg hvis du skal være alenemor i noen dager? Planlegging! Haha alt går så lenge man har rutiner, og jeg er ganske så rigid de dagene jeg er alene med barna. Alt for å holde energinivået og humøret oppe, eller hva?☺️

Dagens oppskrift er et brød jeg lager titt og ofte. Mine barn responderer svært godt på speltmel, særlig Ulrik. Problemet er at det speltbrødet man kjøper i butikken gjerne består av spelt og hvetemel. Man kaller det gjerne speltbrød da hovedingrediensen er speltmel. Men dette betyr ikke at brødet er tilsatt mye annet.

Da synes jeg at det er best å lage brødet fra bunnen. Det er kjapt, billig og ikke minst lettvint. Har du en jerngryte er det en fordel, men du kan også fordele denne deigen i to små brødformer eller i en stor.

Du trenger❤️

5dl vann

1/2 pakke tørrgjær

300g siktet speltmel

150g sammalt speltmel

50g havregryn

50g linfrø

Et dryss havsalt

2ss honning

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du❤️

Ha 5dl lunkent vann i en miksebolle og tilsett gjæren. Rør gjæren ut.

Tilsett honningen.

Bland sammen de tørre ingrediensene og ha i miksebollen.

Elt deigen i en kjøkkenmaskin i ca 5 – 10 minutter.

Når deigen er ferdig hever du den i 1 time.

Ha deigen over i en varm jerngryte (la gryten stå i ovnen i 30 minutter på 225 grader før du steker brødet). Ha så brødet i gryta og putt det i ovnen og stek videre i ca 40 minutter.

Bruker du brødform/brødformer har du deigen oppi etter hevetiden og steker dem midt i ovnen i ca 40 minutter.

Velbekomme❤️

Advertisements

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.