Sukkerfrie kokosflarn

Heisann og god mandag!❤️

Håper du har en god start på desember og at du hadde en fin første søndag i advent i går. Vi feiret familiebursdag med kake og tok oss en tur ut for å se julegranen ble tent. Nå er jeg klar for alt som er jul, og jeg gleder meg til dagene fremover.

Processed with VSCO with a5 preset

Hver mandag frem til julaften deler jeg mine favoritt juleoppskrifter med deg, og i dag skal du få en knakenes god oppskrift  – seige og sprøe kokosflarn helt uten sukker. Perfekte julekaker som smaker skikkelig godt. Selve trikset for å få de sprø er å la dem hvile i minst 30 minutter på en rist etter at du har stekt dem. Da blir de seige inni og sprø utpå – skikkelig kvess med andre ord.

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger❤️

100g smør 

50g Sukrin + 

200g kokosmasse 

2ts bakepulver 

1ts vanilje 

2 egg

2ss fibersirup gold 

Slik gjør du❤️

  1. Sett ovnen på 170 grader. 
  2. Smelt 100g smør og avkjøl det litt. 
  3. Bland sammen alle de tørre ingrediensene. 
  4. Tilsett smør, fibersirup og lettpiskede egg. (Jeg pisket eggene lett sammen i en kopp før jeg hadde dem i røra). 
  5. Bland det hele til en jevn deig. 
  6. Bruk en spiseskje eller hendene og form små kaker på et stekebrett dekket med bakepapir. 
  7. Stekes på midterste rille i 8 – 10 minutter. Pass godt på, kokoskakene blir fort brune. Kakene er ferdige når de er gylne i kanten. 
  8. La dem hvile på stekebrettet en stund før du bruker en stekespade og flytter dem over på en bakerist. La kakene avkjøles i minst 30 minutter slik at de blir sprø. 
  9. Oppbevares i en tett kakeboks. 

Processed with VSCO with a5 preset

Lov meg at du prøver disse! Du vil ikke angre.❤️

Advertisements

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.