Saftige kyllingburgere med hjemmelaget brød

Heisann!💛

Håper du har en fin onsdag så langt! Dagens middagsoppskrift er en herlig hverdagsrett – kyllingburgere med hjemmelaget brød. Brødet i seg selv er utrolig lett å lage og det trenger ingen tid til heving. Mens brødet stekes hiver du sammen en velsmakende burgerdeig på null komma niks!

Processed with VSCO with a5 preset

Til kyllingburgere trenger du💛

2 pakker kyllingkjøttdeig (jeg bruker alltid 2 pakker slik at jeg har noen å fryse) 

1 sjalottløk 

1 eggeplomme 

Salt&Pepper 

1ss potetmel 

Til burgerbrødet trenger du:

1 liten pakke cottage cheese

2 egg

150g havregryn 

50g fiberfin (evt 50g havregryn / 50g annet mel) 

Et dryss med havsalt 

1ts bakepulver 

Til dressingen trenger du:

3ss creme fraiche

1 fedd hvitløk 

1ts olivenolke

Salt&pepper 

Processed with VSCO with a5 preset

IMG_6410

Slik gjør du💛

Start med brødet – ha cottage cheese og egg i en bakebolle og mos dem med en stavmikser. Ha oppi alt det tørre og bland det godt sammen. Bruk en spiseskje til å fordele deigen ut på et bakekledd stekebrett. Jeg fikk 9 brød av denne deigen. Stekes midt i ovnen på 210 grader i ca 12 – 15 minutter. 

Ha 3ss creme fraiche i en liten skål og tilsett finhakket hvitløk, olivenolje, salt og pepper. Rør det godt sammen og la dressingen stå litt på benken før du serverer den. 

Ha 2 pakker kyllingkjøttdeig i en bolle og tilsett en finhakket sjalottløk, eggeplomme, potetmel, salt og pepper.

Rør alt godt sammen med til du får en fin og jevn deig. Jeg bruker gjerne foodprossesoren til dette, men du må gjerne blande det for hånd.

Bruk en stor skje og lag mellomstore kaker. Trykk dem litt ned når du legger dem i stekepanna.

Når jeg lager såpass mange burgere om gangen steker jeg dem i ca 3 minutter på hver side og har de i en ildfast form i stekeovnen på lav varme. Da stekes de ferdig og holder seg gode og varme til servering. 

Som tilbehør anbefaler jeg en enkel salat med tomater, agurk, reddik og fetaost. 

Processed with VSCO with a5 preset

Håper du får en flott dag!💛

 

Advertisements

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.