Syltet rødløk

Hei på deg og god fredag!💛

Håper du har hatt en fin start på helgen. Her har jeg akkurat sendt mannen avgårde på tur til Oslo, så i helgen er det kun meg og ungene. I skrivende stund sitter de trygt plassert i sofaen med hver sin snacks bolle – akkurat slik en fredags kveld skal være.

Processed with VSCO with a5 preset

Speltlompe quesadilla med tomatsaus, ost, kyllingpålegg, spinat og syltet rødløk 

Dagens oppskrift er syltet rødløk – et fantastisk tilbehør til mye forskjellig mat. Perfekt nå som jul og festdager nærmer seg. Rødløk gir et supert smaksløft på kjøkkenet, men den er også kilde til en rekke næringsstoffer. Regelmessig inntak av løk har vist seg å forebygge hjerte – og karsykdommer samt å redusere risikoen for kreft. Rødløk har også en bakteriedrepende virkning og kan fungere som et naturlig antibiotikum. Hovedgrunnen til at løk er så innmari godt for helsa er det høye innholdet av antioksidanter. Så hvis du trenger et par gode grunner til å spise løk hver eneste dag så har du dem her!

Du trenger💛

3 store rødløk 

1dl eplecidereddik (upasteurisert og naturlig fermentert) 

1dl Sukrin + 

3dl vann 

Slik gjør du💛

Kok opp vann, eddik og sukrin. La det koke til sukrinet har løst seg opp. 

Skjær rødløken i tynne skiver. 

Legg skivet rødløk i et rent glass og hell over laken. Sett på et tett lokk og la det avkjøle seg. 

Den syltede rødløken er ferdig etter noen timer, men smaker enda bedre etter noen dager. 

Processed with VSCO with a5 preset

Salatbolle med speilegg, avokado, tortillalefse og syltet rødløk 

Da ønsker jeg deg en flott fredagskveld videre!💛

Advertisements

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.