Pitabrød med ovnsbakt laks og omelett

Hei på deg og god mandag!💛

I dag titter jeg innom med et aldri så lite middagstips – pitabrød med ovnsbakt laks og omelett. Fantastisk enkelt, kjapt og ikke minst sunt! 3 punkt som vi synes er viktige når vi lager middag. (Vil du gjøre retten mer lavkarbovennlig kan du gjerne bytte ut pitabrødet med en god salat). Til retten mikset jeg sammen en liten persille dressing som tilførte retten litt ekstra smak.

Du trenger💛

 • 400g laks uten skinn og ben
 • 4 grove pitabrød 
 • Olivenolje
 • Salt & pepper
 • 3 egg
 • 1/2dl melk 
 • Smør til steking 
 • 1/2 avokado 
 • 3ss creme fraiche
 • En liten bunt persille 

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du💛

 1. Sett ovnen på 200 grader. Pensle laksen med litt olivenolje og dryss over salt og pepper. Stek på midterste rille i ca 10 – 12 minutter. 
 2. Mens laksen stekes kan du starte på omeletten. Visp sammen 3 egg sammen med melk og pepper. Stekes med smør på medium varme i ca 5 minutter. Skru ned varmen og la omeletten stå å godgjøre seg. 
 3. Finn frem en liten skål og bland ut 3ss creme fraiche med 1ss olivenolje, hakket persille, salt og pepper. 
 4. Skjær opp avokado og finn frem pitabrødet. Legg brødene i ovnen når laksen har 4 minutter igjen av steketiden. 
 5. Skjær pitabrødene i 2 og fyll dem lagvis med laks, omelett, avokado og dressing. Nyt! 

Ha en fortsatt flott kveld!💛

Advertisements

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.