Rå gulrotkake med dadler

Heisann fine deg💛

Jeg håper at du har hatt en helt fantastisk søndag og en fin farsdag. Dagen vår startet med en skikkelig fin familiefrokost. Lasse fikk sove lenge og kom ned til både dekket bord og gave. Akkurat slik en farsdag skal være etter min mening. Ellers har dagen gått til tur, familiebesøk, fotballkamp og litt matlaging. Morgentimene gikk til et aldri så lite kake eksperiment, og resultatet av det får du lengre ned i innlegget.

Processed with VSCO with a5 preset

Dagens oppskrift er en saftig og sunn gulrotkake som er kjempe grei å lage og som passer fint for både barn og voksne. Den er naturlig søtet med dadler og lønnesirup så denne kaken er fri for både raffinert sukker og kunstig søtningsmiddel.

Du trenger💛

Til kaken:

 • 2 gulrøtter 
 • 5 store dadler 
 • 1dl mandelmel 
 • 1ts vanilje 
 • 1ts ingefær (pulver) 
 • 2ts kanel 
 • 1ts vaniljeessens (kan sløyfes) 
 • 3ss kokosolje 

Til fyllet 

 • 1/2 boks naturell philadelfia ost/ 3ss kokoskrem (Kokosmelk som har stått i kjøleskapet og blitt tykk)
 • 2ss lønnesirup
 • 1ts vaniljepulver 
 • Ristede kokosflak til topping 

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du💛

 1. Skrell gulrøttene og skjær dem i mindre biter. Ha dem over i en foodprossessor. (Har du ikke det kan du gjerne raspe gulrøttene).
 2. Fjern steinene fra dadlene og ha dem oppi med gulrøttene.
 3. Tilsett så mandelmel, krydder, vaniljeessens og kokosoljen.
 4. Kjør alt på høy hastighet. Når miksen er myk og jevn presser du den ut i en liten kakeform/ brødform.
 5. Sett den i frysen i ca 30 minutter.
 6. Mens kaken er i frysen kan du starte på fyllet. 
 7. Ha kremost/ kokoskrem, lønnesirup og vaniljepulver i en bolle og miks det luftig med en visp. Ha det over gulrotkaken og sett kaken i kjøleskapet. Jeg toppet kaken med noen ristede kokosflak fra cocosa. La den gjerne stå i en halvtime før du skjærer den opp. 

Ps. Ønsker du kaken helt fri for meieriprodukter kan du gjerne erstatte kremosten med kokoskrem. Da setter du en boks kokosmelk i kjøleskapet over natten og lar den tykne. Så blander du 3ss kokoskrem med 2ss lønnesirup og litt vanilje og har over kaken.

Processed with VSCO with a5 preset

Da ønsker jeg deg en fin søndagskveld videre!💛

 

Advertisements

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.