Chili sin Carne med lompechips

Hallo!❤️

Håper du har en flott mandag så langt. Her har dagen gått til matlaging, storhandel og en herlig joggetur i finværet. Solen skinner og da er det bare til å komme seg ut! Dagens oppskrift er en kjær favoritt på middagsbordet – chili sin carne. Denne chiligryta er uten kjøtt og passer perfekt som en vegetarrett. Vi liker å kjøre en eller to kjøttfrie dager i løpet av uka og da er denne retten super!

Processed with VSCO with a5 preset

Personlig så synes jeg at det er tilbehøret som gjør denne retten så innmari god. Jeg topper skåla mi med myk avokado, koriander, creme fraiche, revet ost og sprø lompechips. Da snakker vi hverdagsmexikansk på høyt nivå. Disse lompechipsene er forresten helt fantastiske så lag gjerne en stor porsjon! Å du? Pass godt på når du steker dem, jeg måtte kaste de første jeg lagde.

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger❤️

 • 1 finhakket gul løk 
 • 2 fedd hvitløk 
 • 1/2 finhakket chili
 • 2 raspede gulrøtter
 • 1ss tomatpure 
 • 1ts pepper 
 • 2ts spisskummen 
 • 1ts chilipulver 
 • 1 boks hakkede tomater 
 • 1dl vann 
 • 1 pakke sorte bønner 

Processed with VSCO with a5 preset

Tilbehør❤️

 • 5 speltlomper 
 • Creme Fraiche 
 • Revet ost
 • 1 pakke koriander 
 • 1 avokado 

Slik gjør du❤️

 1. Sett ovnen på 200 grader. Finn frem 5 speltlomper og del dem i små stykker med et pizzahjul (som tortillachips). Pensle dem med olivenolje. Stek dem på et bakebrett i ca 10 minutter midt i ovnen. FØLG MED underveis. 
 2. Finn frem en dyp gryte og sett den på medium varme. Ha oppi den finhakkede løken og fres den godt i gryta. 
 3. Tilsett 2 hakkede hvitløksfedd og surr i ca 3 minutter. 
 4. Tilsett de hakkede gulrøttene, 1ss tomatpure samt alt av krydder og surr i et par minutter til. 
 5. Ha i de hakkede tomatene og 1dl vann og la det hele småputre i ca 10 minutter. Mot slutten av koketiden tilsetter du bønnene og lar de trekke med i et par minutter. 
 6. Fordel chiligryta i skåler og topp med lompechips, koriander, creme fraiche, ost og avokado. Nyt! 

Processed with VSCO with a5 preset

Da håper jeg at du får en fantastisk fin kveld!❤️

 

 

Advertisements

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s