Sukkerfrie kanelsnurrer

Hei på deg og god lørdag!❤️

Igjen har min kjære svigermor slått til med en supergod og sukkerfri oppskrift. Denne gangen ble det en aldri så liten bolleoppskrift, noe som jeg virkelig satte pris på. Boller er en personlig favoritt, så det å få et sukkerfritt alternativ er helt supert!

Av denne deigen ble det 10 kanelsnurrer, men du må gjerne doble oppskriften å lage enda mer. Alternativt kan du også lage vanlige boller. Frys gjerne halvparten så har du boller du kan servere til enhver anledning.

Du trenger❤️

Til deigen:

 • 300g siktet speltmel 
 • 1 egg 
 • 35g smør, mykt 
 • 2 ss Sukrin 
 • 1/4 fersk gjær 
 • 1,25dl lunken melk 

Til fyllet:

 • Smeltet smør 
 • Kanel 
 • Sukrin 
 • 1 egg til pensling 

Slik gjør du❤️

 1. Varm opp melken sammen med smøret til det blir fingervarmt.
 2. Løs opp gjæren i melkeblandingen.
 3. Tilsett egget og rør videre.
 4. Bland sammen alt det tørre og elt det i ca 10 minutter i en kjøkkenmaskin. 
 5. La deigen heve i 40 minutter. 
 6. Kjevle ut et stort rektangel og pensle over smeltet smør. Strø over sukrin og kanel og rull rektangelet til en lang pølse. Del opp i like store biter. 
 7. Ha kanelsnurrene over på et stekebrett og la dem etterheve i ca 30 minutter. 
 8. Pensle dem med egg og stek midt i ovnen på 220 grader i ca 10 minutter. 

Da håper jeg at du får en flott lørdag!❤️

 

Advertisements

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.