Skumle sjokolademuffins

Happy Halloween alle sammen!🎃

Hvordan feirer du Halloween? Her hos oss har vi markert årets skumleste dag med en aldri så liten kakefest. Ulrik og meg bakte noen saftige sjokolademuffins i går, og i dag pyntet vi dem med kremosttopping og ekle edderkopper🕷🕷🕷 Kjempe stas for både liten og stor. Ellers har kvelden gått til kakespising, godteri utdeling og en liten runde knask eller knep i nabolaget. Nå har vi akkurat lagt en fornøyd liten pirat som til og med fikk slikkepinne på en onsdag. Små gleder dere!

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Dagens oppskrift er en skremmende god en👻 Lyse sjokolademuffins med en syrlig og god kremosttopping. De passer perfekt som en kveldssnack eller som et sukkerfritt alternativ på kakebordet. Dropper du kremosten kan du gjerne fryse dem til en senere anledning.

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger til ca 15 mellomstore muffins🎃

 • 2ss råkakao/ vanlig bakekakao 
 • 5dl finmalt speltmel 
 • 1ts natron
 • 2ts kanel 
 • 150g Sukrin + 
 • 5dl kefir/ kulturmelk 
 • 80g smeltet smør 

Til toppingen🎃

 • 1 liten boks philadelphia ost
 • 2 store ss sukrinmelis 
 • 1ts vaniljeessens (kan sløyfes) 
 • 1ts vaniljepulver (kan sløyfes) 

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du🎃

 1. Mål opp speltmel og kakao og sikt det i en dyp bakebolle. 
 2. Ha oppi natron, kanel og Sukrin + og bland det godt sammen.
 3. Tilsett så smeltet smør og kefir og rør til det blir en jevn røre. 
 4. Fordel kakemiksen i muffinsformer og sett de i en kald ovn. 
 5. Sett ovnen på 200 grader og stek i ca 25 minutter. 
 6. Skru av varmen og la muffinsene stå i ytterlige 5 minutter. 
 7. La muffinsene avkjøles helt før du smører kremost på toppen. 

Ps🎃 Muffinsene blir ekstra gode etter et døgn i kjøleskap!

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Da håper jeg at du får en skremmende bra kveld videre!👻👻👻👻

Advertisements

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s