Tips til årets julekalender

Heisann!❤️

Dagens innlegg er et skikkelig julete et – nemlig tips til adventskalender! Som dere sikkert har fått med dere er jeg ekstra glad i jul og tradisjoner, noe som bare har vokst etter jeg har fått min egen familie. Jul er barnas høytid og jeg synes det er fantastisk fint å glede meg til jul sammen med barna mine. Ulrik (og mamma) har allerede startet nedtelling til både julefilmer, julenissen og julepresanger.

downloadImage

Fjorårets adventskalender. Bruk gjerne et papirtema når du pakker inn gavene. Da blir adventskalenderen en del av julepynten!

En av de tingene jeg elsker å gjøre før jul er å lage til en adventskalender. Ulrik fikk ordentlig adventskalender for første gang i fjor og i år er det nok en liten til som må få et par pakker i kalenderen. Hvordan du velger å gjøre det er opp til deg, men her skal du få et par tips og innspill til eventuelt oppsett!

Miks mellom gaver og aktiviteter: 

Ikke fokuser så mye på dyre gaver, kjøp eller lag gaver som er rimelige og er til nytte for barnet. Vi velger å variere mellom små pakker og aktiviteter. Vi har også tatt valget om at barna får åpne kalenderen ca annenhver dag.

marked

Se om det finnes ulike julemarkeder/ juleverksted i området hvor du bor. Jeg har sett meg ut et par julemarkeder som vi skal gå på i løpet av desember. Da blir dagens adventsgave en juleaktivitet. Har du tilgang til en svømmehall i nærheten kan det være en flott adventsaktivitet.

Den siste fredagen før jul har vi planlagt et kinobesøk med Ulrik. Skal dere på noe lignende som for eksempel et juleshow så kan du gjerne innarbeide det i kalenderen. For et barn er det stor stas å finne på noe med mamma og pappa, da er en slik aktivitet super!

Processed with VSCO with a5 preset

Julestrømpe er kjekt å gi som adventsgave den 24 desember.

Det er 4 lørdager i desember før julaften. Jeg har pakket inn lørdagsgodt til både Ulrik og Klara (det ville de fått uansett) og da får de begge åpne en liten pakke hver om lørdagen.

Gaver som er til nytte: 

I stedet for å kjøpe masse tilfeldige gaver så kan det være lurt å tenke ulike tema. Jeg har kjøpt kokkelue, forkle og en barnekjevle til Ulrik. Jeg har pakket dem inn i rekkefølge slik at uka kan ende med en juleaktivitet, nemlig pepperkakebaking. Da har han alt av utstyr og gavene han har fått den uken gir mening. Pakk gjerne inn pepperkakeformer du har liggende hjemme, man trenger ikke å kjøpe nytt hvis man allerede har.

Jeg har også handlet inn nye tegneblyanter, malerskrin og en tegnebok. Mine barn elsker å tegne/ male så jeg vet at disse gavene vil bli flittig brukt.

Processed with VSCO with a5 preset

Et annet tips er å kjøpe 3 pakninger med truser/ sokker. Ulrik har akkurat sluttet med bleie og synes det er stor stas å få nye truser. Har barnet ditt en favoritt tegneseriefigur har de fleste klesbutikker undertøy med gøyale motiver! Man trenger ikke å gi alt undertøyet i en pakke, del dem gjerne opp og fordel dem over flere dager.

Processed with VSCO with a5 preset

Med tanke på at Klara er litt liten og ikke skjønner hele advents konseptet i den grad Ulrik gjør så har jeg pakket inn ulike småting som blir mye brukt. For eksempel hårklemmer, strikker, badeskum og litt småting til lekekjøkkenet. For barn i Klaras aldersgruppe er det mest stas å bare rive opp papiret😉

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with a5 preset

Start tidlig: 

I fjor ble adventskalenderen laget på 1,2,3 og jeg må si det ble ganske travelt. Derfor har jeg startet litt tidlig i år slik at jeg har god tid til å pakke inn og henge opp. Å du? Hvis du pakker inn gavene før du henger de opp, så husk å markere dem med dato/ og eventuelt med hva pakken inneholder. Da er det mye enklere å organisere når 1 desember plutselig er her!

Tips til kjekke og rimelige butikker: 

  • Søstrene Grene 
  • Hennes & Mauritz
  • Spar Kjøp 

Da håper jeg at du kan ta med deg et par tips og lage en superflott adventskalender! Ha en flott dag

❤️

Advertisements

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s