Seigryte med purre og curry

Heisann og god mandag!💛

Er det en ting jeg prøver på når jeg planlegger middagsuken er det å få i barna mine mest mulig sunne næringsstoffer. En måte å gjøre det på er å servere fisk på middagsbordet. Vi har som regel fisk 2 til 3 ganger i uka og heldigvis er fisk noe barna mine elsker. En personlig favoritt er laks, noe flere sikkert kjenner seg igjen i. Laks er velsmakende og utrolig lett å lage. Den er også en fet fisk noe som setter preg på smaken. Likevel er det viktig å huske på at kroppen også trenger næringsstoffer fra andre fiskearter.

En fisk som vi bruker mye er sei. Sei er en mager fisketype som er spesielt rikt på blant annet protein, som bygger og vedlikeholder alle cellene i kroppen. Vitamin D, som er nødvendig for å få riktig kalsiumbalanse i kroppen, og som bidrar til å styrke og bygge skjelettet. Jod, som regulerer kroppens stoffskifte, og er nødvendig for normal vekst og utvikling av kroppens nervesystem.

Så selv om laks er supersunt og bra så finnes det flere magre fiskearter som bidrar med vel så mye viktige byggestener til kroppen.

Processed with VSCO with a6 preset

Dagens middagsoppskrift er en spennende fiskegryte med linser og curry. Fantastisk god på smak og ikke minst næring. Denne gryten passer perfekt for hele familien. Og det beste av alt? Sei er noe av det billigste du kan kjøpe i fiskedisken. Så her snakker vi middag langt under 100 lappen.

Du trenger💛

 • 1 frossen seiblokk (400g) 
 • 1 stor purreløk
 • 1 fedd hvitløk 
 • 1 pakke ferdig revet råkostsalat 
 • Smør til steking 
 • Salt & pepper
 • 3ts curry krydder. 
 • 1 boks kokosmelk
 • 1 pakke grønne linser 
 • Koriander 

Slik gjør du💛

 1. Ta seien ut av frysen et par timer før du skal bruke den og la den tine på kjøkkenbenken. 
 2. Finn frem en dyp gryte og ha i en klatt med smør. La smøret få kose seg litt før du har i hakket purreløk. 
 3. La purreløken surre i ca 5 minutter før du har oppi et revet fedd hvitløk.  
 4. Surr løken et par minutter før du har oppi revet råkostsalat. La alt blande seg godt sammen. 
 5. Hell over 1 boks kokosmelk og tilsett en klype salt + pepper. Ha i 3ts curry krydder. 
 6. La alt småkoke i ca 10 minutter. 
 7. Mens det småkoker kan du skjære opp seien i terninger. Når koketiden er over har du over fisken og skrur ned varmen. Skyll linsene og ha dem i gryta. La fisken trekke i 5 minutter. 
 8. Når fiskegryta er klar kan du gjerne tilsette en bunt med hakket koriander. Server med litt creme fraiche og ferskt brød. 

Ha en fin mandags kveld videre!💛

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

One thought on “Seigryte med purre og curry

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s