Nostalgiske speltpannekaker

Heisann og god lørdag til deg!❤️

Dagens kjappe oppskrift er en klassisk en – tynne og sprø pannekaker som smelter på tungen. Jeg vet ikke med deg, men da jeg var liten var pannekaker størst i min matverden. Fikk jeg velge middag ble det fort pannekaker på bordet for å si det sånn😉

Processed with VSCO with a5 preset

Som regel lages klassiske pannekaker med vanlig hvetemel, men jeg garanterer deg at de smaker vel så godt laget med speltmel. I denne oppskriften har jeg brukt fin sammalt spelt. Denne kornsorten er super med tanke på tarm og fordøyelse. Spelt er også lavglykemisk noe som betyr saktere blodsukkerstigning.

Du trenger❤️

  • 3dl fin sammalt speltmel
  • 1/2ts salt
  • 3ss smeltet smør
  • 5dl melk
  • 3 egg

Slik gjør du❤️

Smelt 3ss smør og la det avkjøles litt.

Bland sammen mel og salt og ha i ca halvparten av melken. La det blande seg til en klumpfri røre.

Ha i smeltet smør og bland videre mens du heller i resten av melken.

Knekk i eggene og bland til det blir en fin og jevn røre.

Stekes i litt smør på medium varme.

Processed with VSCO with a5 preset

Ønsker deg en fantastisk fin lørdag!❤️

 

Advertisements

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.