Honningglasert kyllingsalat

Hei på deg og god mandags kveld!💛

I skrivende stund har jeg akkurat tatt av meg genseren for å kjøle ned etter en aldri så liten matbonanza på kjøkkenet. Jeg elsker å lage mat og teste ut nye oppskrifter, men å rydde? Its a drag😉 Haha men alt går så lenge det man holder på med er gøy og inspirerende! I dag tenker jeg å kickstarte uken med en fantastisk god og næringsrik salat. Her snakker vi seig kylling, avokado og herlig speltpasta som lyser opp en hver mandag. Vi kjører ofte salat til middag, men da passer jeg på at den har ingredienser som både nærer og metter. Grønn salat i seg selv er ikke særlig givende for verken liten eller stor.

Processed with VSCO with a5 preset

I dagens salat brukte jeg en marinade som passer til det aller meste. Jeg digger å marinere kjøtt, fisk og fugl i denne dressingen her, men den passer også perfekt som en enkel salatdressing. For best resultat er det lurt å marinere kjøttet over et par timer, men har du ikke tid går det fint med en 15 til 20 minutter. Den varianten måtte jeg ty til i dag og smakene var der likevel! Dagens protein ble kyllinglårfilet da det rett og slett var på 50% i butikken. Hvis du ønsker kan du bruke vanlig kyllingfilet, men kyllinglår gir litt mer smak da den er rikere på fett.

Here you go💛

Til marinaden: 

 • Saften av 1 sitron 
 • 2ss god olivenolje
 • 1ss honning
 • 2 fedd hvitløk 
 • 1ts eplesidereddik 
 • Salt&pepper 
 • 1 pakke bladpersille 

Til salaten: 

 • 400g lårfilet av kylling
 • 1 pakke vasket og klar romanomix
 • 1/2 rødløk 
 • Ca 10 cherrytomater
 • 1/2 agurk 
 • Et halvt glass med marinert fetaost (bruker Arla apetina) 
 • 1 avokado 
 • 2 dl speltpasta
 • 1ss sesamfrø 

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du 💛

 1. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden i en bolle. (Press over hvitløken og finhakk persillen) 
 2. Skjær opp kyllingen og bland i marinaden. Sett i kjøleskapet. 
 3. Mens kyllingen trekker til seg de gode smakene kan du koke opp pasta. Ha salaten over i en stor bolle og hakk opp resten av ingrediensene. Tilsett fetaost og pasta tilslutt. 
 4. Stek opp kyllingen i litt rapsolje på høy varme. Når kyllingen har avkjølt seg litt blander du den inn i salaten. Toppes gjerne med sesamfrø!

Håper det smaker!💛

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s