Svigermors snopekake

Hei på deg og god fredag!

I dag skal du få en helt fantastisk god kakeoppskrift av meg – nemlig svigermors snopekake. Denne kaken har vært en favoritt i familien Haugland i flere år og nå har svigermor oppgradert den til et sukkerfritt alternativ. Resultatet? Helt rått! Dette er en vinner på kakebordet og samtlige syntes at den var vel så god uten raffinert sukker. (Ikke bare hun rare som ikke spiser det)😉 Jeg blir så giret når det å bytte ut sukker er så innmari enkelt. Da snakker vi godt for både kropp og sinn!

Processed with VSCO with a5 preset

Tenker du å lage en kake i løpet av helgen anbefaler jeg deg å prøve ut denne her.

Du trenger💛

Til bunnen: 

 • 4 egg
 • 150g Sukrin 
 • 250g malte mandler 
 • 2ss siktet speltmel 
 • 2ts bakepulver 

Til kremen: 

 • 1/2 liter kremfløte
 • 3ss sukrin 
 • 100g smeltet mørk sjokolade (70%) 

Slik gjør du💛

 1. Sett ovnen på 170 grader. Ha egg og sukrin i en bakebolle og pisk til eggedosis. Mal mandler i en foodprossessor og tilsett i eggedosisen sammen med speltmel og bakepulver.
 2. Ha røra i en kakebunn (24cm) og sett i ovnen. (Ha gjerne over et bakepapir mens du steker kakebunnen). Bunnen skal stekes i ca 45 – 60 minutter. Her må du følge litt med når steketiden går mot slutten da stekeovner er svært forskjellige. 
 3. Mens kaken steker kan du starte på kremfyllet. Smelt mørk sjokolade forsiktig i en kjele/ mikrobølgeovn. Pisk opp krem sammen med sukrin og tilsett sjokoladen til slutt. 
 4. Når bunnen er avkjølt deler du den i to og fordeler kremen i og over kaken. Server! 
 5. Ps. Kakebunnen er perfekt å fryse hvis du vil lage den på forhånd. 

Da må du ha en strålende helg!💛

Advertisements

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s