Lynrask kyllinggryte

God kveld til deg💛

Plutselig er det onsdag og lille lørdag. Ukene går utrolig fort og plutselig står vi her med juletre og hele pakken. Er du som meg liker du raske og sunne middager i hverdagen. Ingenting er bedre enn en middag du lager på null komma niks. I dag deler jeg en lynrask oppskrift som du enkelt lager etter jobb. Mitt tips til deg er å ha noen sunne ingredienser i skapene hjemme. Jeg passer alltid på å ha kokosmelk stående i skapet da det passer i flere retter. Kokosmelk er næringsrikt, mettende og ikke minst utrolig godt.

Processed with VSCO with a5 preset

Har du veldig knapt med tid anbefaler jeg deg å kjøpe ferdige poser med oppkuttede grønnsaker. Da snakker vi NULL unnskyldninger for å ikke lage mat fra bunnen av. Som regel har jeg alltid ferdigvasket spinat + ferdigvasket grønnkål i kjøleskapet. Da er det easypeasy å ta ut en neve her og der og tilsette i maten.

Dette trenger du💛

 • 2 kyllingfilet 
 • 1/2 gul løk
 • 1 pose ferdig råkost (gulrot + kål) 
 • 1 neve spinat 
 • Salt, pepper og spisskummen 
 • 1 boks kokosmelk 
 • Koriander 

Slik gjør du💛

 1. Skjær opp kyllingfiletene i terninger og stek på høy varme i en panne / gryte. Sett til side. 
 2. Hakk opp løken og stek i en gryte på medium varme i litt smør. La løken bli blank før du tilsetter råkosten og spinaten. Rør alt godt sammen og la det steke i ca 5 minutter. 
 3. Tilsett en boks med kokosmelk, salt, pepper og 1ts spisskummen. La alt småkoke i 10 minutter. 
 4. Mot slutten av koketiden tilsetter du kyllingen og hakket koriander.
 5. Dander med fersk koriander og gjerne litt chilikrydder for ekstra smak. Server!

 

Ha en flott kveld videre!💛

Advertisements

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.