Fiskeburger med ertestuing

Hei og god torsdag til deg! 

Dagens middagsoppskrift består av en gjenganger her i huset – fiskeburger. En fantastisk sunn og næringsrik matrett for liten og stor. Jeg kjøper som regel fiskeburger i butikken da de er gode på næringsinnhold og ingredienser. Er det et godt produkt synes jeg at det er greit å kjøpe da man sparer mye tid på matlagingen. Jeg kjøper mine burgere fra Fiskeriet (fåes på Rema1000). Hva du velger er smak og behag, men jeg går alltid for den med mest fiskeinnhold (88%). Her er ingredienslisten kortest og jeg vet at vi får i oss en daglig dose god næring.

Processed with VSCO with a5 preset

Ertestuing er et annet tradisjonelt middagstilbehør. Hvem husker vel ikke den dvasse og grønne smørja man fikk servert som barn? Haha jeg var ikke særlig fan av ertestuing før jeg ble voksen og da lagde jeg min egen versjon – og den spiser både store og små her i huset. Vi kjører som regel skiver til fiskeburger, men du må gjerne bytte ut skiva med for eksempel hamburgerbrød (grovt) eller grove pitabrød.

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger💛

 • 4 fiskeburgere av god kvalitet 
 • Smør til steking 
 • 300 gram erter 
 • 1 ss smør til ertestuingen 
 • 1dl fløte/matfløte 
 • Ferdig oppkuttet råkostsalat (gulrot og kål) 
 • 2 ss god olivenolje
 • 1/2 lime 
 • 1 ss honning
 • Salt og pepper 
 • Valgfritt brød 

Slik gjør du💛

 1. Start med å koke opp vann til ertene. Når det koker hiver du ertene oppi. 
 2. Varm opp en stekepanne til medium varme og ha oppi en god klatt smør. Stek fiskeburgerne som anvist på pakken. 
 3. Mens burgerne steker kan du blande sammen 2ss olivenolje, 1ss honning, saften fra 1/2 lime, salt og pepper. Miks det godt sammen i en bolle og tilsett råkostsalaten. Miks godt. 
 4. Når ertene er ferdige (ca 8 minutter) slår du ut vannet og tilsetter 1ss smør + 1/2 – 1dl fløte i gryta. Mos det godt med en stavmikser. (Ha gjerne et kjøkkenhåndkle over da det kan sprute en del). 
 5. Dander burgerne på en skive og forsyn deg med salat og ertestuing. (Har du aioli er det utrolig godt å ha under burgeren). 

Processed with VSCO with a5 preset

Håper det smaker!💛

Advertisements

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.