Ting jeg elsker fredag!

Hei og god fredag💛

En av de vanskeligste tingene jeg måtte “gi opp” da jeg fikk svangerskapsdiabetes var definitivt sjokoladen. Altså meg + melkesjokolade var en sann match – særlig under graviditeten når jeg skulle kose meg. Selv om det var vanskelig å la være å spise sjokkis og godteri veide en god helse og en medisinfri hverdag mer. Heldigvis klarte jeg å tenke såpass langt.

Noe av det som motiverte meg var tanken om sjokkis og godteri etter graviditeten. Når den var over var det fritt frem på kostholdsfronten igjen. Det morsomme var at etter 10 uker uten raffinert sukker var lysten helt borte. Så da så jeg heller ikke poenget med å spise det kun for å spise det. Kjærligheten for sjokolade var ikke borte, men jeg byttet ut den tradisjonelle melkesjokoladen med en mørkere versjon. Og vet du hva? Det funker ganske bra. Jeg koser meg mer enn gjerne med sjokolade hver dag (fornuftige mengder) og jeg lager flere gode sjokoladeretter som passer for både liten og stor.

Så dagens innlegg er en liten hyllest til sjokoladen. Ikke bare er den god, den er også utrolig rik på næringsstoffer. Hvis du velger den rette sjokoladen. Akkurat som i grønnsaker finner du en rekke plantestoffer, kraftige antioksidanter og mineraler. Nå snakker vi om sjokolade som inneholder minst 70% kakao. For det er nemlig kakaoen som er supermaten her. Sjokolade kan minske risiko for hjertesykdom, bedre hukommelsen og øke serotonin nivået i hjernen. Og serotonin – det er et velværehormon som virkelig booster humøret og andre lyster. Så hvis du trenger en “unnskyldning” for å spise sjokolade kan du bruke en av grunnene nevnt ovenfor.

Sjokoladeboller😋😋

Disse sjokoladebollene er fantastisk gode slik de er – helst rykende varme fra ovnen. Du kan gjerne dele dem i to og ha på litt smør, da blir de om mulig enda bedre.

Du trenger💛

 • 3 egg 
 • 250 g cottage cheese
 • 1ts Sukrin + 
 • 60g mandelmel (eller speltmel) 
 • 50g speltmel 
 • 1ts bakepulver 
 • salt 
 • Mørk sjokolade 70% 

Slik gjør du💛

Sett ovnen på 200 grader. Ha egg, cottage cheese og sukrin+ i en bolle. Mos alt med en stavmikser. Mål opp de tørre ingrediensene og bland i røra. Tilslutt hakker du opp sjokoladen i små biter og vender inn i røra. Form små boller og sett dem på et stekebrett. Stekes på 200 grader i 15 – 20 minutter. 

Sjokolade og banan is🍌🍌

Dette er en latterlig god is du kan nyte hver e n e s t e dag om du vil. Her hjemme er den en skikkelig dessert favoritt og det beste av alt? Den er kjempe lett å lage. Alt du trenger å gjøre på forhånd er å fryse noen bananer. Har du noen overmodne bananer kan du gjerne fryse dem.

Du trenger💛

 • 2 frosne bananer
 • 1ss kakaopulver 
 • 1dl helmelk 
 • Litt vaniljepulver hvis du har 

Slik gjør du 💛

Ha alle ingrediensene i en god blender/ stavmikser / foodprossessor og miks godt. NYT! 

Processed with VSCO with a5 preset

C H O C O L A T E H E A V E N 

Varm sjokolade☕️☕️

Okei jeg er helt for høsten. Jeg er PRO høst og alt som følger med. Men dette været? NOT OKAY. Haha når det har regnet og blåst i ukesvis da er det jammen meg lov å si at høstværet startet tidlig i år. Men en positiv ting med skikkelig ruskete høstvær er å være inne. Særlig om kvelden med levende og lys og et varmt pledd. Da kan det godt pøse, øse og blåse så mye det vil for min del. Det jeg liker å gjøre da er å finne frem en varm kopp med te, eller en stor kopp med rykende varm sjokolade. Har du litt krem tilgjengelig blir det ekstra digg.

Du trenger💛

 • 1 liten ts smør 
 • 1 vaniljestang/ et dryss vaniljepulver
 • et dryss kanel 
 • 1 liten bit chili (valgfritt)
 • 1 liten ts kakao
 • 2dl melk 
 • 3 ruter mørk sjokolade
 • 1ts sukrin gold 

Slik gjør du 💛

Finn frem en gryte å ha i 1 liten ts smør. Ha så oppi vanilje, kanel, chili og kakao. Rør det godt sammen med smøret før du tilsetter 2dl melk. Ha oppi sjokoladebitene + sukrin gold og varm det langsomt opp mot kokepunktet. Tilslutt kan du sile kakaoen eller mikse alt i en blender. Ps. for en kald versjon kan du gjerne tilsette isbiter og en shot espresso. 

Processed with VSCO with a5 preset

Da håper jeg at du får en fantastisk fredagskveld og en god helg!💛

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s