Squashgryte med bønnespagetti

Hei og god mandag💛

Ny uke og nye oppskrifter er på vei til deg! Ukens middag er en kjøttfri variant – den er supergod og full av herlige næringsstoffer. Dette er en rett vi lager titt og ofte, og den er kjempe god å ha som restemiddag dagen etter. Jeg har erstattet den vanlige pastaen med bønnespagetti (du velger det som er best for deg). Retten er stappet med gode + sunne grønnsaker og viktige proteiner så her får du både i pose og sekk😉

Processed with VSCO with a5 preset

Ellers håper jeg at du har en fin start på uken! Tenk at dette er siste innspurt i september måned. Høsten har virkelig meldt seg her på mine trakter, dagens temperatur har ikke vært mer enn seks grader (!!). Da er det bare en ting å gjøre – pakke seg inn i varme pledd og bare nyte💛

Du trenger💛

 • 1/2 gul løk
 • 1 fedd hvitløk 
 • Litt smør 
 • 1ss tomatpure 
 • 1 squash i biter
 • 1 neve oppkuttet kål 
 • 1 boks hakkede tomater
 • 2ss kokosmelk
 • salt, pepper & spisskummen 
 • kidneybønner 
 • soyabønnespagetti

Slik gjør du💛

 1. Finn frem en dyp gryte og ha i en god ss smør. Hakk løken og surr den blank. Når løken har surret i noen minutter tilsetter du hakket hvitløk. 
 2. Kutt opp squashen i terninger og ha oppi gryta og surr i et par minutter sammen med en neve kål. Tilsett så 1ss tomatpure. 
 3. Ha over 1 boks hakkede tomater, 2ss kokosmelk, salt, pepper og 1ts spisskummen. La alt småputre i ca 10 minutter. 
 4. Mens tomatsausen putrer kan du koke opp soyabønnespagetti. Følg instruksen på pakken. 
 5. Skyll bønner og bland de godt inn i sausen. Ha over spagettien og server med en frisk salat og gjerne litt creme fraiche + pesto.

Processed with VSCO with a5 preset

Håper det smaker💛

Advertisements

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s