Gulrotkake

Hei!⭐️

Okei i går ble en vill dag sånn dessertmessig… Jeg elsker å utvikle og finne på nye oppskrifter, og i går ble det jammen meg to av det søte slaget. Klager ikke altså😉 Gårsdagens kveldsmums ble ingenting annet enn en fantastisk god gulrotkake. Perfekt nå som høsten er her🍂

Vet ikke med deg, men for meg er gulrotkake helt spesielt. Å nettopp derfor er jeg så glad for å ha funnet på denne sunnere versjonen. Hvis du som meg savner ett sukkerfritt alternativ på kakebordet er denne her en vinner🥕⭐️

Du trenger 💛

 • 3 egg
 • 4ss sukrin gold
 • 4 mellomstore gulrøtter
 • 100g smeltet smør
 • 150g mandelmel (eller siktet speltmel)
 • 100g sammalt speltmel
 • 1ts bakepulver
 • 2ts kanel
 • 1ts kardemomme
 • 1ts vaniljepulver
 • 1ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes)

Til ostekremen💛

 • 100g Philadelphia
 • 2ss sukrinmelis
 • 2ss romtemperert smør

Slik gjør du💛

Sett ovnen på 180 grader og finn frem en liten kakeform (ca 22cm).

Ha egg, smør og sukrin gold i en bolle og visp dem godt sammen. Skrell gulrøtter og rasp dem før du rører dem inn i eggemiksen.

Bland sammen alt det tørre og sikt det oppi røra. Bland godt sammen.

Stek kaken på 180 grader i 40 minutter.

Til ostekremen visper du sammen smøreost, sukrinmelis og smør.

Når kaken er avkjølt kan du smøre over ostekremen. Rasp gjerne over litt mørk sjokolade.

Håper det smaker💛

Advertisements

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.