Grønnsakslasagne

Opp med hånda hvis du digger lasagne! Definitivt en av mine favorittretter gjennom tidene💕 Original lasagne passer gjerne som helgekos, men i ukedagene kan det være greit å bytte ut litt ingredienser slik at retten gir god næring og energi til systemet💫 Som jeg har sagt før så prøver jeg virkelig å kutte ned på handleturer – dvs 2 ganger per uke. Is it possible? Haha noen ganger er det det, særlig hvis jeg går inn for det.

Her om dagen manglet jeg en del greier men middag ble det likevel! En herlig grønnsakslasagne rik på smak og masse antioksidanter🥕🥕

Du trenger🧡

 • 2 store gulrøtter
 • 1 gul løk
 • 1 liten squash
 • 1 pakke hakkede tomater
 • 1 pakke bønner
 • Spisskummen – salt – pepper – gurkemeie
 • 1ss smør
 • 1ss speltmel
 • 3dl helmelk
 • 1/2 pakke anglamark soyabønnepasta
 • Ost
 • Koriander
 • Creme Fraiche

Slik gjør du🧡

Sett ovnen på 200 grader.

Ha grønnsakene oppi en kuttemaskin (eller skjær dem for hånd). Ha litt smør i en panne og tilsett grønnsakene. La alt surre i noen minutter før du tilsetter hakkede tomater og krydder. La alt småputre i ca 10 minutter.

Kok soyabønnepasta som anvist på pakken.

Finn en liten gryte og smelt 1ss smør sammen med 1ss speltmel. Når det «klumper» seg sammen tilsetter du helmelken. Visp til det koker og sausen tykner. Sett til siden.

Tilslutt har du bønnene oppi grønnsaksmiksen. Finn frem en ildfast form og fordel slik 👉🏻 tomatsaus, pasta – bechamelsaus. Gjenta til det ikke er mer igjen. Topp med ost og stek i ca 15-20 minutter. Toppes med koriander og creme fraiche.

Maria💛

 

Advertisements

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s