Høstgryte med kylling og gresskar

God morgen og god mandag til deg!💛

I dag kommer ukens middagsoppskrift og denne gangen kjører jeg på med min absolutte favorittrett denne årstiden – høstgryte med kylling og flaskegresskar. Flaskegresskar er ikke det samme som vanlig gresskar, den ser helt annerledes ut og man bruker dem litt forskjellig. På engelsk heter den “butternutsquash” fordi den minner litt om squash i formen. Fargen er dyp og oransje inni, men utenpå er flaskegresskar mye lysere enn det vanlige gresskaret. Du finner dem i de fleste gode matbutikker.

Processed with VSCO with a5 preset

Okei denne oppskriften her er selve definisjonen på høstmat spør du meg. Duften av gresskar og varme krydder setter virkelig stemningen. Listen over ingredienser er litt lang i denne oppskriften, men tro du meg – det er så verdt det! Retten er superlett å lage, her må du bare passe på å gjør alt klart på forhånd.

Du trenger💛

1/2 flaskegresskar 

1/2 gul løk

3 hakkede gulrøtter

1 fedd hvitløk 

1 paprika 

1/2 brokkoli 

1 ts gurkemeie

1ss økologisk buljongpulver (kan sløyfes) 

1/2dl vann 

1 boks kokosmelk 

Salt & pepper 

1 pakke strimlet kyllingfilet 

2dl speltperler + 4dl vann 

Processed with VSCO with a5 preset

                                 🎃🎃🎃🎃

Slik gjør du💛

  • Start med å kutte opp gresskaret i små terninger. Legg dem i en ildfast form med litt olje, salt og pepper og la det steke på 200 grader i 25 minutter. 
  • Forbered og kok perlespelten som anvist på pakken. 
  • Stek kyllingen og sett den til side. 
  • Ha 1ss smør i en dyp kjele og ha oppi 1/2 gul løk (hakket). Ha så i et knust hvitløksfedd, hakket paprika, hakket gulrot og oppdelte brokkolibuketter i kjelen. La alt steke godt sammen før du tilsetter 1ss økologisk buljong pulver med 1/2dl vann. Tilsett gurkemeie, salt og pepper og tilsett til slutt kokosmelken. La det hele småkoke i 15 minutter før du blander inn kylling, speltperler og gresskar. Server med ferske urter og gjerne litt creme fraiche. 

Processed with VSCO with a5 preset

Da håper jeg at du får en fortsatt nydelig mandag!💛

 

Advertisements

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s