Fiskekaker i gul saus

Hei og god mandagskveld til deg💛

Ukens middagsoppskrift er en lettvint og sunn middag som passer for både liten og stor. Her hjemme prøver vi å lage den titt og ofte da fiskeboller er en super kilde til blant annet Jod. Jod er et grunnstoff som har viktige funksjoner i kroppen vår og hvit fisk som hyse og torsk er supre kilder til nettopp dette. Spiser du en god porsjon med fiskeboller sikrer du deg det anbefalte dagsbehovet😉

Min versjon av fiskeboller er litt annerledes enn den tradisjonelle “fiskeboller i hvit saus”; i denne oppskriften er det nemlig tilsatt 1ts gurkemeie for både smak og gode næringsstoffer. Jeg er som sagt FAN av gurkemeie og putter den både i mat og drikke. Det smaker helt fantastisk og er lett å bruke! Jeg har valgt å bruke speltperler i denne retten, men hvis du ønsker kan du gjerne bytte dem ut med kokte poteter.

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger💛

1ss smør til steking

1 gul løk

1 pose frosne grønnsaker (brokkoli, blomkål og gulrot)

1 boks matfløte

1ss økologisk buljongpulver

2dl fiskekraft (bruk den som er i fiskebollepakken)

1 pakke fiskeboller (de fra Lofoten har supre ingredienser og er mer eller mindre som hjemmelagde)

1ts gurkemeie

Salt & pepper

2dl økologisk perlespelt

Slik gjør du 💛

Start med å tilberede perlespelten (følg instruks på pakken).

Ha smør i en dyp gryte og tilsett finhakket løk. La løken bli blank før du tilsetter de frosne grønnsakene. La grønnsakene surre litt før du har over 1 boks matfløte + 2dl fiskekraft. Ha i krydder og buljong og la blandingen koke opp. Småkok i ca 10 minutter. Ha så over fiskebollene og la dem trekke i ca 5 minutter. Tilslutt blander du inn den ferdigkokte perlespelten.

Da håper jeg at du får en nydelig mandagskveld!💛

Advertisements

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s