Cookies med squash og mørk sjokolade

Hei og god mandag!💛

På lørdag fikk jeg et ordentlig søtsug, og dagens oppskrift er et resultat av det – myke og saftige cookies med sjokolade og squash. Jeg har som sagt en super mormor som dyrker egen squash og vi er så heldige å få ferske squash av henne når vi ønsker (i sesong). Jeg bruker squash daglig i både middag og smoothies og denne gang i kakemiksen. Resultatet ble supert og saftig, så denne bør du prøve!

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger💛

1 liten squash 

2ss sukrin gold eller kokosblomstsukker 

2 egg 

1ts vaniljepulver

Litt havsalt 

2dl mandelmel / speltmel

1ts bakepulver 

1ts ceylon kanel

50g mørk sjokolade (hakket)

Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du💛

Start med å raspe squashen. Når den er ferdig raspet legger du den i et kjøkkenhåndkle og trykker ut overflødig vann. Det er viktig at du får ut så mye væske som mulig. Pisk sammen egg + sukrin og bland så inn det tørre. Vend inn squashen og sjokoladen. Jeg lagde 8 store cookies, men du må gjerne lage dem mindre. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 20-25 minutter. Avkjøles på rist.

Cookiene kan du legge kaldt i kjøleskapet og de holder seg gode i ca 3 dager. Jeg hadde nettopp en kald til morgenkaffen og den var supersaftig og god. Ønsker deg en strålende mandag!💛

Advertisements

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s