Ting jeg elsker fredag!

Hei og GOD fredag fine deg!💛

Strikkegenseren er på, regner pøser ned og jeg teller allerede ned uker til jul😉 Neida, men jeg skal ærlig innrømme at når høsten slår inn er det kjekt å glede seg til juleforberedelser – og kjenner jeg butikkene rett er nok pepperkakene rett rundt hjørnet. Men i dag er det fredag (!!!) og du skal få mine personlige favoritter denne uken!

Sjokoladekaffe med krem☕️

Okei – INDULGE ME. Sjokoladekaffe med pisket krem er helt innafor en lørdags morgen. Dette er kanskje ikke noe du heller ned på i hverdagen, men i helga er alt lov. Hvis du følger denne oppskriften får du gode næringsstoffer på kjøpet – jeg bruker ekte kakao + honning så her styrer du unna unødvendig sukker. Liker du kremen litt søt kan du tilsette en liten klype sukrin i fløten.

Processed with VSCO with hb1 preset

Dette trenger du💛

1 kopp kaffe✨ 1ts raw kakao✨ 1ts honning✨pisket krem✨kanel 

Lag deg en god kopp kaffe, tilsett 1ts kakao og 1ts honning (jeg brukte akasie honning). Pisk opp krem og topp kaffekoppen med en god spiseskje – ha på kanel. Å husk at ekte kakao er fullstappet med gode antioksidanter, noe du skal ha i deg hver eneste dag😉

Processed with VSCO with hb1 preset

Eplecider Eddik 🍎

Eplecidereddik kan brukes på flere områder. Den passer ypperlig i dressinger og sauser, og blander du den med en god olivenolje og sitron er den super på salaten. Det mange ikke vet om eplecidereddik er at den er fullstappet med gode helsefordeler. Eddik er fermentert og inneholder svært gode bakterier for magen. Den er rik på kalium, kalsium, magnesium og jern for å nevne noen. Regelmessig bruk av eplecidereddik kan bidra med å øke forbrenningen, hjelpe fordøyelsen og hjelpe kroppen med å kvitte seg med uønskede giftstoffer. Melkesyrebakterier er SUPER viktig for magen og har du en sunn og god tarm fungerer hele kroppen optimalt. Det du må huske på er å kjøpe en økologisk, upasteurisert og ufiltrert eplecidereddik.

Jeg tilsetter 1ts eplecidereddik i et stort glass vann hver morgen før jeg spiser, eller 20 minutter før et måltid. Sliter du med uren hud kan du blande sammen 2ss eplecidereddik + 2dl vann for en nøytraliserende rens. Miks godt sammen og bruk en bomullsdott og før blandingen over hele ansiktet morgen og kveld.

Processed with VSCO with a5 preset

Da må du ha en nydelig fredag!💛

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s