Havregrøt til småbarn

God morgen!💛

Dagens raske barnemat oppskrift er en god og kjent favoritt her hjemme. Jeg liker godt å lage grøt til barna selv og denne grøten her er skikkelig god og mettende. Det er alltid en fordel å vite hva som går i maten, og når du lager barnemat fra bunnen av har du hele oversikten!

Jeg liker å knekke oppi et egg mot slutten av koketiden – egg har flere helsefordeler som barn trenger. Egg er rike på protein, vitamin A, D og E, folat og jern. De bidrar med en rekke viktige næringsstoffer. Når man knekker egget oppi mens grøten er varm “kokes” egget og du unngår en såkalt eggesmak. Mine barn merker ikke at jeg tar det oppi engang.

Processed with VSCO with a5 preset

Mitt triks er å mose grøten med stavmikser – da får den en silkeaktig konsistens og det er lettere for småbarn å spise den. Som regel pleier jeg å ta en liten teskje med lønnesirup oppi grøten – lønnesirup er et lavglykemisk søtningsmiddel og er et bedre alternativ til hvitt raffinert sukker. Men man skal være forsiktig med bruken – 1ts er mer en nok på en hverdag.

Du trenger💛

2dl store havregryn 

5dl Helmelk 

1ts økologisk lønnesirup 

1ss kokosolje (kan godt være nøytral) 

1 egg

1ts smør 

Slik gjør du💛

Ha gryn, melk og lønnesirup i en kasserolle og følg instruksjonene på havregrynspakken. Når grøten nærmer seg ferdig kakker du oppi 1 egg + 1ts smør og rører godt. Vil du ha en mykere konsistens anbefaler jeg at du moser grøten med en stavmikser. Er det mer igjen etter måltidet kan du gjerne sette grøten kaldt i et par dager. Den smaker like godt kald som varm.

Ønsker deg en fin onsdag💛

Advertisements

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s