Blomkålpizza

God morgen💛

Jeg elsker pizza og særlig en som er både sunn og næringsrik. For meg er det viktig at maten jeg spiser tilfører kroppen min noe bra og da velger jeg gjerne en sunnere bunn enn den klassiske “hvite” pizzabunnen. Gårsdagens middag ble en saftig blomkålpizza som både så fristende ut og smakte godt.

Processed with VSCO with a5 preset

Toppingen ble det som lå i kjøleskapet – en miks av kyllingkjøttdeig samt noen grønnsaker. Pizzasaus hadde vi heller ikke tilgjengelig så jeg rørte en spiseskje creme fraiche i fyllet. Enkelt og greit!

Processed with VSCO with a5 preset

Selve bunnen kan du gjerne forhåndssteke i ca 10 minutter – jeg unnlot å gjøre dette og da tok hele prosessen en del lengre tid.

Processed with VSCO with a5 preset

Du trenger💛

1 blomkål (finhakket, gjerne i en foodprossessor) 

1dl mandelmel 

1/2dl fiberfin (evt mer mandelmel)

2egg

1ss cottage cheese 

Litt salt + 1ss olivenolje 

IMG_9927

Slik gjør du 💛

Sett ovnen på 200 grader. Ha blomkål, mandelmel og fiberfin i en bakebolle. Rør godt sammen. Ha i egg, cottage cheese, olje og salt og rør videre. Ha “deigen” på et stekebrett og stek bunnen i ca 10 minutter. Jeg stekte opp 1/2 gul løk, 1 fedd hvitløk samt litt kyllingkjøttdeig. Tilsett litt opphakket squash og stek videre. Ha i 1ss creme fraiche og rør godt. Ha fyllet på pizzabunnen og topp med ost + asparges. Stek videre i ca 20 minutter.

Ha en nydelig dag!💛

Advertisements

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s