Veggiegryte med bønner

Hei Mandag💛

I skrivende stund sitter jeg på terassen vår i Kroatia og nyter tilværelsen. Ferie er digg! Morgentimene går til strand og bading, mens når sola står på sitt sterkeste er vi hjemme i leiligheten og spiser litt lunsj + slapper av – helt perfekt for oss😊 Ukens middagsoppskrift er en matrett jeg lager titt og ofte. Den er superenkel, sunn og veldig billig. En perfekt hverdagsmiddag som metter godt!

Processed with VSCO with a5 preset

Jeg bruker som regel det av grønnsaker jeg finner i kjøleskapet, men for ordens skyld skal du få en konkret oppskrift😉

Du trenger💛

1 fedd hvitløk

1 rødløk

1 paprika

1 squash

5 gulrøtter

1 boks hakkede tomater

1 boks kidney bønner

1 boks soya cuisine (vanlig matfløte)

1 ss olivenolje

Salt&pepper

1/2 pakke rivost

                     Processed with VSCO with a5 preset

Slik gjør du💛

Start med å ha litt smør i en panne – ha i rødløk og la den bli blank. Skru varmen litt ned og press i hvitløken. Ha oppi paprika + squash og stek videre. Gulrøttene kan du gjerne rive før du har dem oppi gryta. Ha over de hakkede tomatene, soyafløten og bønnene og la det hele småkoke i ca 10 minutter. Ha over litt salt og pepper mot slutten av koketiden. Har du en gryte som tåler stekeovn kan du gjerne ha på osten og la den gratinere i 10 minutter i ovnen. Ellers kan du ha over osten og røre den inn i gryta. Når alt er klart heller du over litt olivenolje. Server med godt brød og litt eventuelt litt rømme.

Da håper jeg at mandagen din er kjempe fin – ha en flott kveld!

Maria💛

Advertisements

Posted by

Hei og velkommen til bymariahaugland - en blogg som setter fokus på god mat, en positiv livsstil og en roligere hverdag. Jeg tror at det du spiser, hvordan du tar vare på kroppen din og hvordan du føler deg henger sammen. Min lidenskap er å sette fokus på en enkel, rolig og intuitiv livsstil. Jeg bor i Stavanger med min mann og mine to barn, Ulrik på 3 år og Klara på 1 år. De er en stor del av livet mitt og vil være en naturlig del av denne bloggen. Du vil også finne mat for hele familien samt sunne og næringsrike oppskrifter til barn. Mine oppskrifter er laget med gode råvarer, sunt fett og de er alle fri fra raffinert sukker. Her finner du inspirasjon til å lage mat som er sunn og god på smak. Jeg har fokus på en langvarig livsstilsendring og jeg vil vise deg hvordan du kan unngå «quick-fix» løsninger i hverdagen. Følg meg for herlige oppskrifter som både styrker kropp, humør og energinivå. Tusen takk for at nettopp du stopper innom - legg gjerne igjen en kommentar og ikke nøl med å ta kontakt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s